1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Honka haki pisteet Kouvolasta

Korisliigassa kovan kotijoukkueen maineessa olevalle Kouvoille ei ollut ollut apua tutusta Mansikka-ahon hallista, kun myös hyvän vierasvireen päälle saanut Espoon Honka haki Kouvolasta voiton numeroin 87-79 (36-36).

Kauden toisen vierasvoittonsa tililleen kuitannut Honka on kukistanut keskiviikkona 22 pallon menetykseen sortuneen Kouvot kauden molemmissa kohtaamisissa.

- Tiesimme, mihin iskeä. Pakotimme Kouvot pallonmenetyksiin ja pelaamaan katukorista, kertoi Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

Honka karautti Kouvolassa Anselmi Vanjoen (6/1) ja Tuomas Iisalon (15/3) kolmosilla jo 12 pisteen johtoon, kun ottelua oli pelattu 14 minuuttia. Siinä vaiheessa vaikutti vahvasti siltä, että Kouvot putoaa lopullisesti kelkasta.Toisin kuitenkin kävi.

Honka koki kovia toisen neljänneksen lopulla, kun pelin vahvasti aloittaneelle John Williamsonille (8/6) mätkäistiin kaksi teknillistä virhettä putkeen. Williamsonin tekuja ja automaattista suihkukomennusta edelsi hänelle kyseenalaisesti vihelletty virhe, joka kuohutti syystäkin tunteita ja jakoi mielipiteitä.

B.A Walker (19/5) ja Grayson Moyer (21/2) käyttivät sekavan tilanteen kylmähermoisesti hyväkseen pistämällä nipun vapaaheittoja erehtymättömästi pussiin. Ottelu oli saanut hetkessä aivan uuden luonteen, kun kaukaa vaisusti osunut Antto Nikkarinen (12/1) vei heti perään kotijoukkueen 36-35 -johtoon.

Belser hypisteli ratkaisun avaimia

Honka nousi kuitenkin nopeasti takaisin tolpilleen. Kolmannella kympillä tahtipuikon ottivat haltuunsa Corey Belser (20/10) ja parketin pistehai, todella tarkkaa työtä tehnyt Jamar Wilson (27/4), jotka järjestivät Samuli Vanttajan (2/1) säestyksellä vieraat uudelleen 15 pisteen johtoon.

Lopullinen pommi putosi Belserin käsistä, kun ottelua oli pelaamatta kymmenen minuuttia: 62-47. Belser heitti pisteistään ratkaisevat 14 tauon jälkeisellä neljänneksellä.

Ison kasan levypalloja kahminut Ville Kaunisto (11/16) toi hurjan kirin käynnistäneen Kouvot tosin vielä viiden pisteen päähän, mutta Tuomas Iisalo piti kaarelta huolen siitä, että Honka jatkoi loppuun asti kuljettajan paikalla.

- Tiesimme senkin, että Kouvot ottaa näitä runeja, mutta Honka pelasi niissäkin tilanteissa nöyrästi, puolusti lujaa ja haki hyviä heittopaikkoja. Juna kulkee oikeaan suuntaan, totesi tyytyväinen Salminen.