Suora

  • Lumilautailun parisuurpujottelu
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Nousiainen: Lumikki

Nyt on vihdoin yhdeksän kuukauden odotus ohi. Maanantaiyönä klo 23.57 meille syntyi pienen pieni tyttövauva. Meinasi isälle tulla kiire synnytykseen, koska olin ehtinyt lähteä jo edellisviikkona Leville treenaamaan.

urheilu
Ville Nousiainen
Ville NousiainenYLE

Onneksi kuitenkin ehdin mukaan synnytykseen, ja sain oman vaativan osuuden hoidettua. Vauva ja äiti voivat hyvin. Vaikka reissu olikin raskas, niin se kyllä kannatti. Oli mahtava saada nähdä oman lapsen syntymä.

Ikävä kyllä en ehtinyt olla vauvan luona kovinkaan pitkään, sillä työt kutsuivat minut takaisin lappiin. Nyt olen jo palannut Leville treenaamaan ja kisailemaan Oloksen ensi viikonlopun kisoissa. Kroppa oli vielä Leville tullessa sairastelujen jäljiltä aika sekaisin. Nyt on kuitenkin suunta ollut ylöspäin, ja olen saanut tehtyä jo pari ihan ok kovempaa treeniä.

Jännityksellä alan odotella jo Oloksen kisoja, sillä kauden avaus on aina pikkuisen arvoituksellinen. Minullahan tuo avaus on monesti mennyt ihan penkin alle. Itselleni se on enemmänkin yleensä hyvä mittari ja paikkojen avaaja kuin kauden tärkein kisa. Kisan jälkeen on yleensä paljon viisaampi siinä, millaisella harjoittelulla kautta pitää jatkaa eteenpäin.

Kisojen jälkeen teen päätöksiä jäänkö leireilemään lappiin vai lähdenkö saman tien kotiin. Todennäköisesti lähden nopeasti kohti Kouvolaa katsomaan meidän kodin uutta asukkia. Myös Jällivaaran kisat ovat taas mahdolliset kohdallani, koska lapsi ehti tulla jo maailmaan.

Jällivaaraan lähtö edellyttää sen, että suksen pitää liikkua todella hyvin viikonloppuna. Tällä hetkellä ei kiinnosta hirveästi lähteä Jällivaaraan kokeilemaan kulkeeko vai eikö, sillä olen monena vuonna lähtenyt ihan ok kunnolla ekaan maailmancupin kisaan, ja kuitenkin tulokset ovat olleet todella surkeita.

Pelkkien kisojen kiertäminen ei ole ykkösasia. Tärkeämpää on tällä hetkellä saada treenit kulkemaan samaan malliin kuin ennen sairastelukierrettä. Sen jälkeen olen aivan varma, että pystyn alkaa taistelemaan palkintopallisijoituksista maailmancupin kilpailuissakin.

Nyt on vain pystyttävä rakentamaan järkevä kilpailukalenteri siten, että maaliskuun MM-kisoissa olisi vielä todella paljon intoa ja nälkää jäljellä.

P.S. Kiitos kaikille vauvaonnitteluista!

Lähteet: Ville

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat