1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Taitavia käsiä ja nopeita jalkoja - Suomen joukkue asiantuntijan silmin

Suomen salibandyn MM-joukkueeseen valittiin 20 pelaajaa, joista 14 on vuoden 2008 maailmanmestareita. YLE Urheilun asiantuntija Petteri Bergman käy läpi Suomen joukkueen pelaaja pelaajalta.

Kuva: YLE

MAALIVAHDIT

35 Henri Toivoniemi

Erittäin kokenut ja rauhallinen maalivahti, joka ei turhia hötkyile tiukoissakaan paikoissa. Suomen MM-joukkueen vanhin pelaaja. Torjuntatyyliltään Naumasta rauhallisempi, odottaen pallollisen pelaajan ratkaisua viimeiseen asti.

46 Jani Naumanen

Isokokoinen maalivahti, joka on varsinkin kokoonsa nähden erittäin sähäkkä. Torjuntatyyliltään Toivoniemeä aggressiivisempi ja aloitteellisempi.

PUOLUSTAJAT

7 Jouni Vehkaoja

Erittäin monipuolinen pelaaja, joka pystyy pelaamaan käytännössä mitä tahansa pelipaikkaa. Omaa hyvän pelisilmän. Johtaja-ainesta oman esimerkin kautta.

8 Juha Kivilehto

Kenties maailman paras pelipaikallaan. Henkilökohtainen taitotaso ja pelikäsitys huippuluokkaa. Monipuolinen ja tehokas pelaaja, joka taitaa myös fyysisen pelin.

12 Markus Bollström

Hyökkäävä puolustaja, joka nousee mielellään ja laukoo paljon. Suurimpina vahvuuksina räjähtävä nopeus ja vahva itseluottamus.

15 Esa Jussila

Erittäin kokenut pelaaja, jonka suurimpana vahvuutena pelikäsitys. Ei erityisen nopea, mutta kompensoi tätä ulottuvuudellaan.

19 Timo Toivonen

Kokenut pelimies, jolla useita mestaruuksia Salibandyliigasta, mutta vasta nyt ensimmäiset MM-kisat. Pienikokoinen ja juonikas pelaaja, joka taitaa myös fyysisen pelin.

21 Tatu Väänänen

Harvoja rightin pelaajia joukkueessa. Monipuolinen ja käytännössä hyvä kaikilla osa-alueilla. Pienikokoiseksi pelaajaksi vahva.

25 Mika Savolainen

Isokokoinen ja ulottuva pelaaja, joka viihtyy fyysisissä väännöissä. Maltillinen ja älykäs pallon kanssa. Vuodesta toiseen niin jäähy-, kuin puolustajien pistepörssinkin kärjessä.

HYÖKKÄÄJÄT

9 Harri Forsten

Hyvän pelikäsityksen omaava, kahden suunnan nöyrä sentteri, joka liikkuu huikean määrän pelissä. Omaa kyvyn tehdä ympärillään olevista pelaajista parempia.

11 Mika Moilanen

Tunnollinen ja nöyrä uurastaja. Pallollisena kylmäverinen maalintekijä ja pallottomana periksi antamaton karvaaja, joka tuo suoraviivaisuutta joukkueeseen. Elää nopeudestaan, jolla pystyy haastamaan röyhkeästi vastustajiaan. Joukkueen nuorin pelaaja.

16 Oscar Hänninen

Huipputaitava pelaaja, jonka ehdottomat vahvuudet pallollisena. Haasteena ulosmitata taito tulokseksi.

17 Mikko Kohonen

Pallottoman pelin raataja, joka aiheuttaa omalla aktiivisuudellaan ja viekkaudellaan usein vaikeuksia vastustajan pelaajille. Onnistunut tekemään paluun huipulle pahan loukkaantumisen jälkeen.

22 Jani Kukkola

Pallon kanssa yksi nopeimmista pelaajista, joita lajin parissa on nähty. Pelinopeus huippuluokkaa. Ainoa suomalainen pelaaja, joka on voittanut sekä U19- että miesten maailmanmestaruuden.

23 Mikael Järvi

Joukkueen johtaja. Periksi antamaton asennepelaaja, joka vaatii niin itseltään, kuin muiltakin omien maksimien tavoittelua. On käytännössä voittanut lajin parissa jo kaiken. Liike hidastunut iän myötä.

27 Rickie Hyvärinen

Valittiin maailman parhaaksi salibandypelaajaksi vuonna 2009. Suurimpana vahvuutena aina vaarallinen rannelaukaus. Vaikea puolustettava, koska suojaa erinomaisesti pelivälinettä.

29 Mika Kohonen

Valittiin maailman parhaaksi salibandypelaajaksi vuonna 2010. Pelikäsitykseltään kenties maailman paras. Johdatti kapteenina Storvreta IBK:n seurajoukkueiden Euroopan mestariksi lokakuussa 2010.

40 Lassi Vänttinen

Poikkeuksellisen hyvä maalintekijä ja viimeisten syöttöjen antaja. Pallo ja hyökkäyssuunta kiinnostavat huomattavasti enemmän kuin puolustaminen ja peittopeli. Teki viime MM-kisojen finaalissa Ruotsia vastaan kolme ylivoimaosumaa.

42 Henri Johansson

Ennen kaikkea hyökkäyssuunnan pelaaja. Lahjakas maalintekijä, joka tunnetaan erityisen tarkasta rannelaukauksestaan. Voitti Salibandyliigan runkosarjan pistepörssin viime kaudella.

50 Tero Tiitu

Ratkaisi Suomelle historian ensimmäisen maailmanmestaruuden jatkoaikamaalillaan viime MM-finaalissa Ruotsia vastaan. Toipunut loukkaantumisesta ja pitkästä kuntoutumisjaksosta juuri ja juuri MM-kotikisoihin. Suurimpana vahvuutena erinomainen laukaus, jota pyrkii käyttämään hanakasti.