Valioliigan Blackburn intialaisomistukseen

Valioliigaseura Blackburn Rovers on siirtynyt intialaisomistukseen. Seura ilmoitti verkkosivuillaan hallintoyhtiön myyneen 99,9 % osakkeistaan intialaisen Raon perheen hiljattain perustamalle Venky's London Limited -yhtiölle. Kaupan hinta oli 23 miljoonaa puntaa.

Kuva: EPA

- Blackburn Rovers Football and Athletic Oy:n hallitus ilmoittaa BRFC Investments Limitedin (yhtiö, jonka omistaa epäsuorasti kokonaan Jack Walker 1987 Settlement) myyneen 99,9% seuran osakkeista Venky's London Limitedille, tiedotteessa kerrottiin.

- Olemme tyytyväisiä voidessamme siirtää Roversin Raon perheelle. Heidän innostuksensa seuraa kohtaan sekä heidän tulevaisuuden suunnitelmansa investointeihin ovat vakuuttavia. Olemme erityisen iloisia siitä, että seura jatkaa perheomistuksessa, ja nykyinen hallinto jatkaa muuttumattomana, totesi Jack Walker Settlement Trusteesin puheenjohtaja Paul Egerton-Vernon.

Venky's on yksi Aasian suurimmista siipikarjayhtiöistä, ja se on osa Venkateshwara Hatcheries -ryhmää, joka valmistaa siipikarjasta eläintenruokaa, elintarvikkeita sekä terveydenhoitotuotteita. Venky'sin tuotevalikoimaan kuuluvat mm. kananugetit, kanalihapullat, -kebabit ja -nakit.

Vuodesta 1875 toiminut Blackburn on yksi Valioliigan perustajaseuroista. Se on myös viimeinen seura, joka on voittanut Valioliigan mestaruuden "neljän ison" (ManU, Chelsea, Arsenal, Liverpool) ulkopuolelta, vuonna 1995. Tällä hetkellä Blackburn on Vlioliigan sarjataulukossa sijalla 14.