1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

LrNMKY katkaisi tappioputkensa

Miesten Korisliigan sunnuntain ainoassa ottelussa Lappeenrannan NMKY katkaisi kuuden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa kukistamalla kotonaan Espoon Hongan 83-78 (43-41). Voitosta huolimatta LrNMKY jatkaa sarjataulukossa viimeistä edellisella sijalla.

Kuva: YLE / Etelä-Karjala

Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin vajaat kaksi minuuttia ennen loppua, kun kotijoukkueen kokenut Pasi Riihelä täräytti iltapäivän kovimman kolmen pisteen heiton pussiin lukemissa 79-71. Riihelän pommia oli edeltänyt kentille nilkkavammansa jäljiltä palanneen Hongan Corey Belserin viides virhe ja sitä seurannut HL Colemanin (5/5) onnistunut bonusvapaaheitto.

Vasta kauden neljännen voittonsa napanneen Namikan tehotrion muodostivat Riihelän (18/7) ohella kovan onnen soturi Brant Bailey (17/6) ja parketin pistehai Malik Moore (29/7).

- Voittomme tuli puolittain sen vuoksi, että vierailta puuttui pointti ja toisaalta siksi, että meidän pelintekijämme Moore pääsi toisen kerran tällä kaudella dominoimaan ottelua, summasi LrNMKY:n valmentaja Jarmo Laitinen Hongan tiedotteessa.

- Riihelä oli koko ajan vaarallinen aiheuttaen harmia puolustuksellemme. Toisaalta energiatasomme ei yksinkertaisti ollut tänään sillä tasolla, mihin on totuttu, totesi Hongan valmentaja Pekka Salminen.

Hongan pisteistä valtaosa oli tarkkaa työtä tehneen Tuomas Iisalon (24/3), John Williamsonin (17/6), Jukka Matisen (14/3) ja Belserin (13/4) käsialaa.

Namikalle myös huonoja uutisia

LrNMKY:n leiriin kantautui voitosta huolimatta lisää jobinpostia, kun Brant Bailey loukkasi polvensa päätösneljänneksellä todella pahannäköisesti.

- Bailey vietiin sairaalaan ja kyse on nimenomaan polvivammasta. Bailey näytti vääntävän polvensa sen verran pahasti siinä levypallohässäkässä, että ikävimmässä tapauksessa kausi on hänen osaltaan ohi. Meidän ei auta nyt muuta kuin odottaa tarkempaa diagnoosia sairaalasta, kertoi Laitinen.