Suora

  • Urheiluruutu

Jarkko Nieminen pelasi tänä vuonna liikaa

Tenniksen miesten maailmanlistalla 38:ntena majaileva Jarkko Nieminen aikoo pelata ensi vuonna säästeliäämmin. Hän kehuu vuolaasti valmentajaansa Jan De Wittiä, jonka ohjauksessa peli on kehittynyt viime aikoina.

urheilu
YLE

- Janilla on harvinaisen hyvä näkemys tenniksestä, minun pelistäni ja kaikkien muiden pelistä. Hän ymmärtää kokonaisuuden ihan loistavasti ja ottaa aina huomioon niin treenamisen, kilpailukalenterin, levon, fyysisen puolen, henkisen puolen ja tietysti taktisen ja teknisen puolen. Kyllä se koko paketti on hänellä harvinaisen hyvin kasassa, sanoo Nieminen.

Ennen De Wittin palkkaamista Nieminen kiersi maailmalla pitkään ilman valmentajaa. Kesän ja syksyn aikana kaksikko on keskittynyt ennen muuta syöttöpelin kehittämiseen, joka on tapetilla jatkossakin.

- Ehdottomasti jatkamme syötön kanssa työskentelyä, niin ykkös- kuin kakkossyötönkin. Taktisia asioita ja kokonaisuutta parannamme. Pieniä asioita on paljon. Lyönneistä syöttö on mennyt eteenpäin, ja onneksi siinä on vielä paljon potentiaalia näiden kaikkien vuosien jälkeen, Nieminen pohtii.

Suomen ykköspelaaja urakoi kauden aikana peräti 34 turnauksessa. Suunnitelmissa onkin, että kilpailukalenteria väljennetään runsaasti tästä vuodesta.

- Olisi minulla ollut sitten hänet valmentajana tai ei ollenkaan valmentajaa, niin olisin pelannut vähemmän. Tänä vuonna tuli pelattua ihan hirveästi ja muutama kisa ehdottomasti liikaa. Se alkoi jo puolitoista vuotta sitten, kun tulin rannevamman jälkeen takaisin. Aluksi olin pakotettu pelaamaan paljon, että sain vähän rankingia nostettua, Nieminen tähdentää.

- Sitten alkuvuodesta menin joihinkin kisoihin sen takia, että pääsin sinne mukaan. Kalenteria ei pystynyt oikein missään vaiheessa suunnittelemaan monta kuukautta eteenpäin. Sitten tapahtui niin, että tuli siinä joillakin viikoilla pelattua liikaa. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen, ettei se tästä lopusta ottanut mitään. Minulla riitti paljon virtaa tähän syksyyn, hän lisää.

Ensi kesänä 30 vuotta täyttävä Nieminen myöntää, että nappiin mennyt loppukausi oli hänelle henkisesti helpotus. Etenkin syksyn tulokset olivat motivoivia, sillä pelin moni osa-alue meni eteenpäin.

- Kun sitä ei enää nuorene, niin se on tosi motivoivaa, että pystyn edelleen kehittymään monissa asioissa ja saan parempaa peliä sekä uusia asioita tuotua otteluihin. Tietysti iso juttu oli se, että pystyin rankingia kuromaan paremmaksi ja pääsen alkuvuodesta kaikkiin isoihin kisoihin mukaan.

Lähteet: YLE Urheilu

Suosittelemme

Tuoreimmat