Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

TPS:n pistejahti jatkuu kovavireistä HPK:ta vastaan

Jääkiekon SM-liigassa pelataan maanantaina yksi ottelu, kun TPS isännöi Turussa vahvavireistä HPK:ta. Sarjan jumbosijalta kovasti ylöspäin pyrkivä TPS tarvitsee kipeästi pisteitä, kun taas HPK taistelee liigan tasaisessa keskikastissa kuudentena.

urheilu
Mikko Mäenpää taklaa Ilari Filppulaa.
Tomi Hänninen

Lukuun ottamatta viime viikon Jokeri-tappiota, HPK on viime aikoina kulkenut voitosta voittoon. Yksi oranssipaitojen menestyksen salaisuuksista on ollut erittäin vahva alivoimapeli. HPK on sarjakärki JYPin jälkeen SM-liigan toiseksi tehokkain alivoimajoukkue.

HPK:n päävalmentajan Harri Rindellin mukaan joukkueen jäähyjen tappaminen rakentuu joukkuepelin ja uhrautumisen ympärille.

- Alivoimalla on hyvin sitoutuneita kavereita, jotka osaavat lukea peliä hyvin. Suurimpana asiana on kuitenkin se, että me uskallamme mennä kiekkojen eteen. Siellä heittäydytään ja uhraudutaan uskomattoman suurella sydämellä, mikä auttaa meitä, Rindell kertoo.

TPS on alkanut surkean alkukauden jälkeen saada pelinsä muutkin osa-alueet raiteilleen. TPS on marraskuussa voittanut kahta ottelua lukuun ottamatta kaikki kamppailunsa. Viime lauantaina Jokereille kärsitty 0-5-tappio tosin muistutti turkulaisia alkukauden taaperruksesta.

Molemmilla joukkueilla on ollut syksyn aikana runsaasti loukkaantumishuolia. TPS:n kohdalla suurimmat huolet ovat takanapäin, ja poissa kokoonpanosta ovat puolustajat Aki Berg, Miika Huczkowski ja Joonas Järvinen.

HPK:n sairaslista on pitkä, kun hämeenlinnalaisten miehistöstä puuttuvat Toni Häppölä, Matias Porseland, Aatu Hämäläinen, Tuukka Mäkelä, Jaakko Turtiainen ja Juuso Honka. Rindellin mukaan kyseiset pelaajat ovat joukkueen kokoonpanosta poissa vielä pitkään.

- Yksi kentällinen meiltä on poissa. Loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuminen menee todennäköisesti kaikkien osalta joulutaukoon saakka, RIndell harmittelee.

Joukkueiden kokoonpanot (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE Urheilu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat