Suvi sisäpiirissä: Vipinää vipissä

Janne Tähkä ja Mac Kauppinen isännöivät Hartwall Areenan VIP-ravintolaa. Eilen paikalla oli korkea-arvoistakin valtiovaltaa Sauli Niinistön muodossa, ja tänään paikalta löytyivät jääkiekkomies Erkka Westerlund ja Olympiakultamitalisti Tapio Korjus .

Kuva: YLE

Haastattelin sirkustirehtööriksi pukeutunutta Mac Kauppista, tässä haastattelu kokonaisuudessaan.

- Terve Mac. Mitä tehtäviisi VIP-isäntänä kuuluu?

- Pidän seuraa yksinäisille, small talk you know, if you need company..

- Voimme puhua suomeakin kyllä?

- Ah, okay. Vieraslista elää koko ajan. Eilen kävi Sauli Niinistö, hyvä tyyppi.

- Hmm. Mitä muuta repertuaaristasi löytyy?

- Ennen minut tunnettiin lähinnä Risto Kauppisen veljenä, mutta nykyään pärjään omillakin ansioilla. Olin vuonna 1972 Uriah Heepin konsertissa, ja kerran lainasin kynää Sammy Davis Juniorille, kun häneltä sellainen puuttui. Olin myös tekemisissä edellisen paavin turvallisuudesta vastaavien tahojen kanssa.

- Mitäs.. Aiotko olla täällä vipissä koko kisojen ajan? Entäpä finaali-illan viralliset kisabileet?

- Tulen, jos jalat kestää. Kylmä, koho, kompressio. Milloin tämä haastattelu loppuu?

Päätän jättää Macin suorittamaan VIP-isännälle kuuluvia tehtäviä ja alan metsästää Erkkaa, kun tielleni singahtaa Janne Tähkä, legendaarinen ilmaveivin isä.

- Ethän ota kuvia, en todellakaan halua mihinkään sun kuviin taas, kommentoi Janne kun otan hänestä kuvia.

Suomen maajoukkue aikoo juhlia itsenäisyyspäivää huomenna muun muassa katsomalla alkuperäisen, mustavalkoisen Tuntemattoman sotilaan ja viemällä kynttilöitä sankarihaudalle. Ajoitus on aika hyvä isänmaallisten tunteiden herättelemiselle, sillä tiistaina joukkue kohtaa Venäjän. Maajoukkueen itsenäisyysilta tulee huipentumaan illallisella Salibandyliiton hallituksen kanssa.

Itse juhlistan itsenäisyyspäivää vähän pienemmällä profiililla. Lupasin lähteä tänään Ruotsia vastaan koetusta, eeppisestä 39-1 -rökäletappiosta toipuvan Australian maajoukkueen johtoportaan kanssa kahville.

Suvi Laine

Kirjoittaja on salibandyn MM-kotikisojen mediakoordinaattori, joka kirjoittaa YLE Urheilun netissä kisojen ajan "Suvi sisäpiirissä" -blogia.