1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. urheilu

Argentiinan MM-tähti pilasi T-Macin paluun

Argentiinalaisen Luis Scolan huippuilta siivitti Houston Rocketsin 97-83-voittoon Detroit Pistonsista koripallon NBA-liigassa. Scola kuritti Pistonsia peräti 35 pisteellä ja pilasi pitkään Houstonissa pelanneen, mutta nyt Detroitia edustavan Tracy McGradyn paluun entiseen kotihalliinsa.

Kuva: FIBA

Rocketsissa lähes kuusi kautta pelannut "T-Mac" sai ottelussa kasaan 11 pistettä, ja joutui seuraamaan ottelun loppuminuutit vaihtopenkiltä virhevaikeuksien vuoksi. Yleisö ei ottanut kesken viime kauden Houstonin jättänyttä McGradyä kovinkaan lämpimästi vastaan. Rockets fanit buuasivat äänekkäästi New York Knicksin kautta Detroitiin siirtyneelle pelurille tämän astellessa areenalle. Illan mittaan buuaukset kuitenkin laantuivat.

Illan sankari Scola oli terävimmillään ottelun ratkaisuhetkillä, ja kymmenen hänen pisteistään syntyi ottelun viimeisellä neljänneksellä. MM-kisoissakin loistanut Scola kertoi joukkueensa keskittyneen juuri ottelun loppupuoliskoihin.

- Alkukaudesta meillä oli vaikeuksia ratkaista tällaisia otteluita, mutta hiljalleen olemme pystyneet pelaamaan kovempaa ja paremmin silloin kun otteluita ratkotaan. Olemme ikäänkuin ravistaneet kaiken pelon harteiltamme ja päätämme ottelut paremmin, Scola pohdiskeli.

Houstonin pelintekijä Kyle Lowry takoi 22 pistettä ja jakoi 12 korisyöttöä. Hän kertoi joukkueensa valmistautuneen McGradyn paluuseen.

- Tiesimme, että Tracy tulisi aggressiivisesti, voitto mielessään. Olimme kuitenkin varautuneet siihen, ja saimme voiton.