Ruotsin valmentaja kasaa paineet Suomelle

Ruotsi selvitti täpärästi tiensä salibandyn MM-kisojen loppuotteluun, jossa se saa vastaansa kotiyleisön edessä pelaavan Suomen. Ruotsin päävalmentaja Kent Göransson asetti ennakkosuosikin viitan suosiolla suomalaisten harteille.

Kuva: Mikko Hyvärinen

Ruotsi voitti Sveitsin maalein 3-2. Niukka voitto tuli, vaikka Sveitsi hallitsi paikoitellen peliä suvereenisti ja loi parhaat tekopaikat. Ratkaisevilla hetkillä lajin emämaa Ruotsi oli kuitenkin lopulta parempi.

- Sveitsin kovuus ei tullut yllätyksenä. Heillä on erittäin hyviä pelaajia, etenkin heidän ykkösketjunsa pelaajat ovat hyviä. Emme kuitenkaan itse pelanneet tänään omalla tasollamme. Pystymme pelaamaan paljon paremmin. Aloitimme ottelun hyvällä temmolla, mutta kun emme saaneet maalia, niin pelistä tuli vaikea, Göransson kertoi ottelun jälkeen.

Ruotsi pelasi kuluttavan ottelun, joka päättyi vasta myöhään illalla. Päävalmentaja myönsi, että ottelulla luultavimmin on vaikutusta joukkueen jaksamiseen.

- Toivon, että saimme tästä voitosta kuitenkin lisäenergiaa, Göransson sanoi.

Lauantaina pelattavasta MM-finaalista Göransson odottaa hurjaa taistoa. Kaksi edellistä MM-finaalia joukkueiden välillä ovat päättyneet vasta jatkoajalla.

- Suomi on ehdottomasti tällä kertaa finaalin suosikki. He ovat hallitseva mestari ja saavat pelata tällaisen fantastisen yleisön edessä. Luulen, että ottelusta tulee huikea, Göransson hehkutti.

Suomen ja Ruotsin MM-huipennus nähdään suorana lähetyksenä TV2:ssa ja YLE Urheilun internetissä klo 16.00 alkaen lauantaina. Pronssiottelussa klo 13.00 kohtaavat Sveitsi ja Tshekki. Tuo ottelu nähdään suorana FST5-kanavalla ja YLE Urheilun netissä.