Kivimäki: Onneksi kaikkeen tottuu

Salibandyn MM-kotikisat ovat huipennusta vaille paketissa. Kisat ovat vastanneet odotuksia täydellisesti, kun finaalissa lauantaina kohtaavat Suomi ja Ruotsi, pronssiottelussa Sveitsi ja Tshekki. Suomalaispelaajia ehkä vielä välierän alussa jännitti, mutta onneksi kaikkeen tottuu.

Kuva: YLE

- Ei tässä ole mitään ihmeellistä, Suomen päävalmentaja Petteri Nykky totesi voitetun välierän jälkeen.

Nykystä huokui välieräottelun jälkeen itsevarmuus. Päävalmentaja ei hehkuttanut välieräsuoritusta, piti jalat maassa ja kiiruhti pikaisesti bussiin, joka matkasi kohti joukkueen hotellia. Mitäpä sitä toisaalta liiemmin jaarittelemaan. Tilanne on ollut Nykylle selvä koko ajan, näin sen turnauksen pitääkin edetä, jos maailmanmestariksi mielii.

Suomi esiintyi perjantaina edukseen, vaikka ottelun ensimmäinen erä olikin katastrofi. Toisesta erästä lähtien kentällä nähtiin liikettä ja peli-iloa, eikä Tshekillä sen jälkeen oikeastaan ollutkaan enää mitään sanottavaa ottelussa.

Sinivalkoisten alkutahmeus, se taisi johtua siitä, että harvoin salibandyn pelaajat pääsevät nauttimaan perjantain kaltaisesta ilmapiiristä. Suomen peliä ennen hallin yläkatsomoita peittäneet verhot oli vedetty sivuun ja tupa olikin lähes täynnä. 12 008 katsojaa piti kovaa meteliä Suomen pelatessa, joten ihmekös tuo, jos vähän avauserässä jännitti.

Onneksi kaikkeen tottuu. Valmentaja Nykyn velmut vastaukset ovat meille toimittajille tulleet jo vuosien varrella tutuksi, niihinkin osataan valmistautua ja niistä jopa nautitaan. Samalla tavalla myös Suomen maajoukkue tietää lauantain finaalissa mitä odottaa ja nauttia tunnelmasta. Täysi Helsingin Areena hurraa, kun Suomi ja Ruotsi iskevät yhteen.

Jyri Kivimäki

Kirjoittaja on YLE Urheilun toimittaja, joka kirjoittaa Kivimäen kommentti -osiossa tunnelmapaloja MM-kisahuumasta ja sen ympäriltä.