1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kohosen ruotsalainen ketjukaveri: Totta kai olemme suosikkeja!

Mika Kohosen ketjukaverina Storvreta IBK:ssa pelaavan nuoren Henrik Stenbergin mielestä Ruotsi on selvä suosikki lauantain MM-finaalissa. Vasta 20-vuotias ruotsalainen odottaa Helsingin Areenassa olevan huumaava tunnelma, kun maailman suurimmat salibandymaat iskevät yhteen.

Kuva: Mikko Hyvärinen

Stenberg oli Ruotsin ylivoimaisesti paras pistemies keväällä pelatuissa junioreiden MM-kisoissa. Helsingissäkin nuorukainen on ahminut viidessä ottelussa komeat tehot 9+7=16 ja kärkkyy turnauksen pistepörssin kärkipaikkaa.

Ruotsi löi Sveitsin perjantain myöhäisottelussa kovan taistelun jälkeen 3-2. Stenbergin mukaan kello 20.30 alkanut välierä pelattiin ikävään kellon aikaan.

- Se oli meille vaikea ottelu. Välierä pelattiin huonoon aikaan päivästä, joten peliin oli vaikea päästä mukaan, Stenberg kommentoi.

- On vaikeaa pelata kolmena päivänä peräkkäin, mutta tämä oli ehdottomasti koko viikon vaikein ottelu pelata. Nyt jäljellä on enää yksi ottelu, jossa voimme antaa kaikkemme.

Pelillisesti Stenberg myönsi kuitenkin välierän jälkeen, että lauantaina edessä on pelillisesti haastavin kamppailu. Ruotsalaistähden mukaan Suomen vahvuudet ovat pitkälti samoissa asioissa kuin Ruotsinkin.

- Kuten meillä, Suomella on paljon hyviä pelaajia, jotka pelaavat kovalla energialla. Heidän vahvuutensa ovat ehdottomasti hyökkäyspelissä.

Siitä, kumpi on MM-finaalin ennakkosuosikki, ei ole Stenbergin mielestä kahta sanaa.

- Me totta kai! Olemme pesseet Suomen useammin, joten minulla on hyvä tunne. Siitä tulee hullua, Stenberg päätti.