1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tiitu: Höyry päälle ja Areena kiehumaan!

Suomen salibandymaajoukkueen paras pistemies Tero Tiitu odottaa innolla lauantain MM-loppuottelua. Tiitun mielestä vastaan asettuva Ruotsi on ylivoimainen ennakkosuosikki "unelmafinaalissa", mutta muistuttaa ettei mikään joukkue ole voittamaton.

Kuva: WFC Photostream

Suomi aloitti puolivälieräottelun tapaan perjantain välieränsä uneliaasti. Tiitu painottaa, että Ruotsia vastaan jalka on saatava liikkeelle heti aloitusvihellyksestä.

- Turnauksen kovin peli on tiedossa. Siinä ei ole varaa olla noin kohmeessa ensimmäisessä erässä. Hyvää on tietysti se, että olemme parantaneet otteluiden loppuja kohden, koska siellä ne pelit ratkeavat. Pelinopeutta on kuitenkin saatava nyt paremmaksi.

Suomi kukisti Ruotsin kaksi vuotta sitten MM-finaalissa ja nappasi ensimmäisen maailmanmestaruutensa. Länsinaapurilla niitä on kuitenkin rutkasti enemmän, mikä tekee Tiitun mukaan siitä selkeän ennakkosuosikin.

- Ruotsi on kuusinkertaisena maailmanmestarina ylivoimainen ennakkosuosikki salibandyn MM-kisoissa edelleen. Heillä on paljon taitavia pelaajia ja hyvä ryhmä, mutta kaikki ovat voitettavissa.

Vuoden 2008 maailmanmestarijoukkueessa mukana ollut ja MM-kullan jatkoaikamaalillaan ratkaissut Tiitu valmistautuu lauantain finaaliin samalla tavalla kuin muihinkin otteluihin.

- Sama laji ja kaikin puolin samat meiningit. Ei tässä mitään taikatemppuja tarvitse tehdä. Alusta asti kunnon höyry päälle ja Areena kiehumaan.