Suora

  • Närbild
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Wozniacki ja Nadal ITF-maailmanmestarit

Kansainvälinen Tennisliitto ITF on nimennyt Tanskan Caroline Wozniackin ja Espanjan Rafael Nadalin vuoden 2010 ITF-maailmanmestareiksi. Molemmat päättivät kauden 2010 ammattilaistenniksen maailmanlistojen ykkösinä.

urheilu
YLE

20-vuotias Caroline Wozniacki on ensimmäinen tanskalainen, joka on voittanut ITF:n maailmanmestaruuden. Hän ei voittanut kauden aikana yhtään Grand slam -turnausta, mutta oli kiertueen tasaisin pelaaja voittaen kuusi kaksinpeliturnausta.

- ITF-maailmanmestariksi nimeäminen on suuri kunnia. Olen erittäin ylpeä päästessäni samalle listalle kaikkien aikaisempien mestarien kanssa. Vuosi 2010 oli minulle mahtava, ja treenaan kovempaa kuin koskaan onnistuakseni vuonna 2011 vieläkin paremmin, Wozniacki totesi.

Miesten mestariksi nimetty 24-vuotias Rafael Nadal voitti mestaruuden jo toisen kerran. Nadal voitti kauden aikana Wimbledonin toistamiseen, Ranskan avoimet peräti viidennen kerran ja ensimmäistä kertaa urallaan US Openin. Näin hänestä tuli vasta seitsemäs miespelaaja, joka on voittanut urallaan kaikki neljä Grand slam -turnausta.

- On kunnia saada tämä titteli toistamiseen. Vaikean vuoden 2009 jälkeen oli mahtavaa palata jälleen maailmanlistan ykköseksi ja voittaa lopultakin US Open. Tavoitteenani on kehittyä jatkuvasti ja olla vuosi vuodelta parempi pelaaja.

Miesten nelinpelin mestaruuden vei amerikkalaispari Bob ja Mike Bryan. Heille mestaruus oli jo seitsemäs kahdeksan viime vuoden aikana. Naisten puolella MM-tittelin sai pari Gisela Dulko (ARG) / Flavia Pennetta (ITA).

Lähteet: YLE Urheilu - Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat