Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kapteeni Vatanen odottaa huumaavaa meteliä

JYP-puolustaja Sami Vatanen on Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni tapaninpäivänä Yhdysvalloissa käynnistyvissä MM-kisoissa. Viime vuonna sekä nuorten että aikuisten MM-kisoissa pelannut superlupaus on äärimmäisen tärkeässä roolissa - ja tietää sen myös itse.

urheilu
Sami Vatanen.
YLE

- Tietenkin sitä yrittää näyttää esimerkkiä, mitä on isommilta pelimiehiltä saanut. Yritän tuoda niitä juttuja tännekin. Jos joku tulee kysymään jotain, nyt on hyvä auttaa, kun on nähnyt noita isompiakin kisoja, Vatanen kertoo.

Viime vuoden kisat pelattiin jääkiekon sydänmailla Kanadassa. USA:n puolella kisat eivät kerää yhtä paljon kiinnostusta, mutta siitä huolimatta tapahtuma on valtava. Vatanen odottaa mykistävää ilmapiiriä varsinkin avauspelistä, jossa vastaan luistelee isäntämaa ja hallitseva mestari Yhdysvallat.

- Varmasti on tulossa taas aivan loistavat kisat, ja yleisöä on paikalla. Pelaaminen USA:n puolella on varmasti aika samanlaista kuin Kanadassa. Yleisöä on varmasti paikalla joka pelissä - varsinkin avauspelissämme, kun kotijoukkue tulee vastaan. Korvia huumaavaa meteliä on luvassa.

- Ensimmäinen ottelu on aina tärkeä. Siinä voi pieni jännitys olla ennen ensimmäistä ottelua, mutta avausottelu laukaisee sen koko lopputurnaukseksi, Anaheimin NHL-joukkueen varaama Vatanen kuvailee.

Vatanen oli mukana myös aikuisten MM-kisoissa viime keväänä Saksassa. Lisäksi miesten peleistä on kertynyt kokemusta JYPin paidassa SM-liigassa. Vertailupohja nuorten ja aikuisten pelien välillä onkin varsin kattava 19 ikävuodesta huolimatta.

- Vauhtia on nuorissa ihan hirveästi. Jokaiseen tilanteeseen mennään ihan täysiä. Peli on paljon liikkuvampaa, ja ehkä vähän enemmän höngitään menemään. 20-vuotiaiden kisoista vähän järki puuttuu välillä, Vatanen hymyilee.

Lähteet: YLE Urheilu / Ilkka Palomäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat