1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Veteraanivalmentaja eläkkeeltä pelastamaan NHL:n kriisiseuraa

Jääkiekkoliiga NHL:n hännänhuippuna oleva New Jersey Devils on antanut potkut päävalmentajana toimineelle John MacLeanille. Ensimmäistä kauttaan NHL-valmentajana olleen MacLeanin korvaa 65-vuotias Jacques Lemaire, joka palaa eläkkeeltä ja astuu jo kolmatta kertaa Devilsin peräsimeen.

Jacques Lemaire kuvassa Kuva: Yle

Kovin odotuksin kauteen lähteneen Devilsin syksy on sujunut käsittämättömän huonosti: paperilla itäisen konferenssin kovimpiin ryhmiin kuuluva joukkue on kerännyt 33 runkosarjaottelussa vain 20 pistettä.

MacLean ei saanut laadukasta pelaajamateriaalia pelaamaan tarpeeksi hyvin yhteen. Joukkueen tähtipelaajat ovat olleet todella tehottomia: esimerkiksi 15-vuotisen sopimuksen seuraan tehnyt Ilja Kovaltshuk on kerännyt 32 pelaamassaan ottelussa vain tehot 8+10=18.

Devils on toki paininut läpi syksyn pahassa loukkaantumissumassa: joukkueen kokoonpanossa on nähty tällä kaudella jo 33 eri pelaajaa. Heidän joukossaan on yhdeksän NHL-debyyttinsä tehnyttä pelaajaa.

Joukkuetta pelastamaan on hankittu Jacques Lemaire. Mies muistetaan New Jerseyssa ainakin siitä, että hän johdatti joukkueen sen ensimmäiseen Stanley Cupiin keväällä 1995.

Vuodet 1993-1998 Devilsiä valmentanut Lemaire palasi joukkueen peräsimeen viime kaudella ja siivitti sen Atlantin divisioonan voittoon. Kun joukkue putosi pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kertoi Lemaire jäävänsä eläkkeelle.