Suora

  • Kalevan kisat

Suomen tehomies: Avauserä oli ihan katastrofi

Joonas Donskoi oli Suomen tehopakkaus, kun Saksa kaatui jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen alkulohkossa 1-5. Tehot 1+1 kirjauttanut Kärppien hyökkääjä manasi kuitenkin Suomen lepsua asennetta otteluun lähdettäessä.

urheilu
Joonas Donskoi.
YLE

- Aika huono alku pelille. En tiedä, kuvittelimmeko ennen peliä, että Saksa tulee olemaan helppo vastus vai mitä. Se ei todellakaan ole näin, sillä tässä turnauksessa ei ole yhtään huonoa joukkuetta. Ensimmäinen erä oli ihan katastrofi. Pystyimme parantamaan, mutta ei siltikään ollut hyvä peli missään vaiheessa, Donskoi tuhisi.

- Emme olleet niin yhtenäinen nippu, mitä olemme olleet. En tiedä, lähtikö siinä vähän laukalle ja alettiinko hakea henkilökohtaisia suorituksia ja pisteitä. Niin ei todellakaan voi lähteä pelaamaan, vaan pitää lähteä joukkueena pelaamaan. Se on ollut vahvuutemme USA:ta ja Sveitsiä vastaan.

Donskoin ketju menetti avauserässä sentteri Henri Tuomisen sairastuvalle, mutta viltistä nostetun Miikka Salomäen esitys oli erittäin pirteä. 18-vuotias raahelainen muistutti, että hänen, Salomäen ja Julius Junttilan yhteistyötä ei tarvinnut kauaa hakea.

- Salomäki toi siihen aika paljon energiaa. Hän on ollut pari peliä penkillä, ja paljon oli virtaa. Kaikki olemme Kärppien miehiä, ja olemme pelanneet paljon yhdessä - etenkin Salomäen kanssa ihan polvenkorkuisesta asti. Sellainen kemia löytyi heti, Donskoi valaisi.

Suomi on pelannut neljään päivään kolme ottelua, mutta paikallista aikaa torstaina on edessä lepopäivä. Floridan NHL-varauksen mukaan välipäivä tulee todellakin tarpeeseen.

- Fyysisesti ja henkisesti on ollut raskas neljä päivää. On molemmilta kanteilta hyvä saada lepoa. Välipäivänä voi tehdä jotain ihan muuta ja unohtaa lätkä hetkeksi. Lepo tulee täysin tarpeeseen, Donskoi hymyili.

Lähteet: YLE Urheilu / Ilkka Palomäki

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat