1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Varis kielsi käyttäneensä kiellettyjä aineita vuonna 2008

Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki, SLU:n pääsihteeri Jukka Pekkala, asianajaja Olli Rauste ja Kaisa Varis vierailivat YLEn A-talk- keskusteluohjelmassa. Varis kielsi lähetyksessä jyrkästi käyttäneensä villppikeinoja vuonna 2008.

Urheilun Kansainvälinen välitystuomioistuin CAS vapautti ampumahiihtäjä Kaisa Variksen elinikäisestä kilpailukiellosta 13 maaliskuuta 2009.

Kaisa Varis kielsi käyttäneensä 2008 tammikuussa kiellettyjä aineita A-talk -ohjelmassa. Mistä sitten koko soppa syntyi?

- Näen siinä ainoastaan jonkun inhimillisen virheen siellä laboratoriossa. En ollut syyllistynyt mihinkään dopingsääntöjen rikkomukseen, Varis painotti.

Urheilija tarvitsee lisenssin, jotta voi osallistua lajiliiton alaisiin kilpailuihin. Varis myönsi ohjelmassa halunsa lähteä takaisin kilpaladuille.

- Minulla ei ole mitään pyrkimyksiä ampumahiihtoliton valmennusryhmiin, enkä ole tähtäämässä olympialaisiin. Tykkään kuitenkin asettaa itselleni fyysisiä haasteita ja tavoitteita. Niiden mittaamiseen kilpaileminen on hyvä tapa, Varis perusteli.

Suomen Ampumahiihtoliiton puheenjohtaja Kalle Lähdesmäki totesi Variksen paluusta, että nyt pitää miettiä tarkoin, miten sen luottamuksen voi palauttaa, ja onko se ylipäätään palautettavissa.