Suora

  • Elävä arkisto esittää

Hakala ja Hietaniemi karsiutuivat EM-painin keräilyerissä

Antti Hakala (84 kg) ja Rami Hietaniemi (96 (kg) hävisivät avauskamppailuissaan Vilnan EM-paineissa. Kumpikin suomalainen kuitenkin selviytyi keräilyeriin ja voitti niissä avausottelunsa. Toisissa keräilyissä molemmat hävisivät ottelunsa.

urheilu

Hakalan tasauskierroksella kukisti viime vuoden EM-kultamitalimies turkkilainen Nazmi Avluca luvuin 2-0. Hietaniemi taipui ensimmäisessä ottelussaan vuoden 2007 EM-hopeamitalistille, Liettuan Mindaugas Ezerskisille 1-2.

Nazmi Avluca TUR - Antti Hakala 2-0 (2-0, 1-0)

Hakala haastoi ennakkoluuloisesti ja lähti pitämään vauhtia ottelussa. Ensimmäisen minuutin aikana Avluca oli jopa haastajana. Avausjakso ratkesi Hakalan hätäillessä matossa puolentoista minuutin kohdalla. Hän sai varoituksen ja turkkilainen siitä voittopisteet.

Toinen jakso oli myös tasainen pystypainin osalta. Hakala sai yrittää matosta, mutta ei pystynyt voittopinnaan, eikä ollut edes lähellä. Avluca puolusti jaksovoiton ja vei koko ottelun nimiinsä.

Avluca eteni finaaliin asti, joten Hakalan urakka jatkui keräilyerissä. Suomalainen voitti ensimmäisen keräilyvastustajansa Denis Nickolaevin (ISR) 2-0 2-1,1-0). Toinen vastustaja Pawel Poslad (POL) oli parempi jaksoin 2-1 (1-0,0-1,1-0).

Mindaugas Ezerskis LTU- Rami Hietaniemi 2-1 (1-0, 1-3, 2-0)

Ottelun avausjakson 90 sekunnin pystypaini oli pisteetön. Ezerskis ratkaisi matosta ottaen vyörytyksellä voittopisteen. Toisella jaksolla Hietaniemen salamannopea käsivarsiheitto pystypainissa toi kolme pistellä ja Ezerskis pystyi vastaamaan vain allepanopinnan kavennuksella.

Kolmas jakso sai skandaalinkäryisen ratkaisun. Kun puolitoista minuuttia painittiin tilanteessa 0-0, niin Hietaniemi sai valita toistaiseksi enemmän ottelussa pinnoja hankkineena, meneekö mattoon vai painiiko päältä.

Hietaniemi tulkitsi Ezerskisin jo väsyneen ja valitsi puolustuksen, joka onnistuessaan puolen minuutin aikana toisi voittopisteen. Aika täyttyi ja näytti jo siltä, että Hietaniemi voittaa jakson ja ottelun.

Liettualaisvalmentaja vaati videotarkastusta Hietaniemen jalkojen käytöstä. Ottelun päätös on nykysäännöillä riskitön hetki vaatia tarkastusta, koska enää ei ole menetettävää, vaikka tarkastus olisi aiheeton ja vastustajaa hyvitettäisiin.

Liettualaisyleisön vihellyskonsertin säestämänä jury tutki videonauhaa ja päätyi siihen, että Hietaniemi oli puolustanut jaloillaan sääntöjen vastaisesti. Tämä kuumensi tunteita suomalaisleirissä, mutta mitään vastaprotestin mahdollisuutta ei enää ollut.

Ezerskis eteni loppuotteluun, joten Hietaniemen painit jatkuivat keräilyissä. Suomalainen voitti keräilyerien avausvastustajansa Denis Mishinin (AZE) 2-1 (0-1,1-0,1-0). Toisessa keräilyssä Hietaniemi kohtasi Serkan Ozdenin (TUR), joka vei voiton jaksoin 2-0 (1-0,2-0).

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat