Suora

  • Ysäriä ja rillausta
  • Urheiluruutu
  • Lentopallon EM, puolivälieräottelu RUS - SLO
  • Urheiluruutu

Japanilaisteini polski järkyttävän ME:n

19-vuotias Ryosuke Irie on pistänyt miesten 200 metrin selkäuinnin maailmanennätyksen uusiksi huimalla ajalla. Irie pysäytti digitaalit aikaan 1.52,86 ja paransi näin ollen yli sekunnilla edellistä ennätystä.

urheilu

Amerikkalaisuimari Ryan Lochten Pekingin olympialaisissa syntynyt aikaisempi ME painui unholaan Australian Canberrassa, jossa Irie osallistui paikallisen urheiluinstituutin järjestämiin kisoihin. Kovan tempun tehnyt japanilainen oli itsekin ihmeissään uudesta maailmanennätyksestä.

- En olisi uskonut pystyväni uimaan näin nopeasti. En voi kuvailla tuntemuksiani kuin yhdellä sanalla: uskomatonta, iloinen Irie hämmästeli.

Vielä Pekingin olympialaisten finaalissa Irien oli tyytyminen viidenteen sijaan, mutta sen jälkeen japanilainen on kauhonut itsensä maailman uintieliittiin.

Irieltä on lupa odottaa jatkossakin kovia aikoja. Maailmanennätysten murskajaiset eivät olisi nekään yllätys, sillä mies on kertakaikkisen graniittisessa vireessä.

Jo kuun alussa järjestetyissä Japanin kansallisissa uintikisoissa Irie jäi vain 0,02 sekuntia Lochten ennätyksestä. Sunnuntaisessa maailmanennätys-suorituksessaan japanilainen kosketti päätykaakeleita jo yli viiden sekunnin erolla seuraavaksi tulleisiin kanssakilpailijoihin. Marginaali on huima, sillä normaalisti aikaerot maailman kärjessä lasketaan sadasosasekunneissa.

Kesällä Roomassa järjestettävissä maailmanmestaruuskisoissa Irie aikoo polskutella jälleen ennätykset uusiksi.

- Aion voittaa, ja aion tehdä sen maailmanennätysajalla, itseluottamusta puhkuva japanilainen julisti.

Lähteet: YLE - Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat