Suora

  • Urheiluruutu
  • Sykähdyttävin hetki 2019
  • Urheiluruutu

Pekka Hämäläinen Naisleijonien päävalmentajaksi

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue saa uuden päävalmentajan. Kokenut kiekkoammattilainen Pekka Hämäläinen, 55 vuotta, ottaa naisleijonat komentoonsa.

urheilu

Hämäläinen on pitkän linjan valmentaja, joka on valmentanut mm. KalPaa SM-liigassa, Jokipojat liigakarsintoihin ja kuusi vuotta eri nuorisomaajoukkueita (mm. 1983 -ikäluokassa MM-kotikisoista pronssia). Viimeksi hän on toiminut N18 tyttöleijonien päävalmentajana.

- On hienoa olla mukana olympiaprojektissa ja päästä valmentamaan motivoituneita urheilijoita. Tulemme yhdessä pelaajien kanssa tekemään kaikkemme, jotta saavutamme Vancouverin olympialaisista parhaan mahdollisen tuloksen.

Hämäläisen sopimus on mallia 1+1 vuotta. Apuvalmentajakseen hän saa tyttöleijonista tutun valmentajaparinsa Jari Riskun.

Naisleijonien pitkäaikainen ja menestynyt päävalmentaja Hannu Saintula päättää tältä osin päävalmentajakautensa Hämeenlinnassa pelattuihin MM-kotikisoihin.

- Kymmenen vuotta naisleijonien mukana on ollut upeata aikaa. Olen saanut nähdä lajin kehityksen paraatipaikalta ja pitkä valmennuskausi huipentui upeasti kahteen peräkkäiseen MM-pronssimitaliin.

Pekka Hämäläisen ottaessa komennon naisleijonissa saavat myös tyttöleijonat uuden päävalmentajan. Pitkän linjan kiekkomies, 44-vuotias Harri Laurila ottaa vetovastuun N18 -maajoukkueessa apuvalmentajanaan Oulun Kärppien naisten SM-sarjajoukkueen päävalmentaja Lauri Merikivi. Laurilalla on päävalmentajakokemusta mm. U18 -poikien MM-kotikisoista ja viimeksi hän on toiminut alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa Jukka Rautakorven apuvalmentajana.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat