1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Taitoluistelun EM-kilpailuista miljoonatuotto

Tammikuussa 2009 Helsingissä pidetyt taitoluistelun EM-kilpailut onnistuivat taloudellisesti yli odotusten Laura Lepistön ja Susanna Pöykiön mitalien kruunaamina.

Kilpailujen miljoonatuottoon päästiin onnistuneella lipunmyynnillä ja kumppanuuksilla sekä pienellä ja kustannustehokkaalla organisaatiolla. Kisat keräsivät paikalle lähes 52 000 katsojaa ja televisiosta lähetyksiä seurasi Suomessa yhteensä noin 31 miljoonaa katsojaa.

- Taitoluistelun EM-kilpailut on erinomainen esimerkki siitä, että vahvalla ja sitoutuneella vapaaehtoisorganisaatiolla kyetään kohtuullisin kustannuksin toteuttamaan urheilussa maailmanluokan suurtapahtuma, sanoi EM-kisojen järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Sauli Niinistö.

- Miljoonatuotto sijoitetaan tulevaisuuden menestyksen rakentamiseen. Tällä rahalla pystymme jatkamaan ja vahvistamaan Taitoluisteluliiton pitkäjänteistä nuorisotyötä, Susanna Rahkamo sanoi.

Taloudellisen menestyksen lisäksi Pöykiön ja Lepistön kulta- ja pronssimitali ovat nostaneet taitoluistelun vetovoimaa harrastuksena, mikä oli yksi kisojen tavoitteista.