Sveitsiläisvoitto Salon sprintissä, Föhr paras suomalainen

Sveitsiläissuunnistajat näyttivät vahvuutensa Salossa käydyssä maailmancupin kaupunkisprintissä. Voittajaksi kruunattiin Daniel Hubmann ja kymmenen parhaan joukosta löytyi neljä muutakin saman maan edustajaa. Tero Föhr oli suomalaissuunnistajista paras sijoittumalla kuudenneksi.

Hubmann kiersi Salon keskustassa kierrelleen kolmen kilometrin radan 14 minuuttiin ja 23 sekuntiin. Toiseksi tullut Venäjän Andrei Kramov oli sveitsiläistä 9 sekuntia ja kolmanneksi tullut Ranskan Thierry Gueorgiu 37 sekuntia hitaampi.

Tero Föhr sijoittui 6:nneksi ja jäi Hubmannista 44 sekuntia. Parhaan suomalaismiehen titteli lämmitti Föhriä vähän, sillä hän jäi kuitenkin kisatavoitteestaan.

- Se on siinä ja siinä riittääkö tuo titteli. Tavoitteeni oli saada PM-kisoista mitali ja sitä ei nyt tullut. Kaikilla kolmella henkilökohtaisella matkalla kymppisakkiin, niin täytyy olla tyytyväinen. Se oli maailmancupiin hyvä alku, Föhr totesi.

Hän myönsi, että ratamestari oli onnistunut laatimaan reitin, joka vaati suunnistajalta tarkkuutta ja sai ainakin hänet epävarman oloiseksi.

- En oikein saanut suunnistusta eteen. Koko ajan tuntui, että se on vähän jaloissa, osittain varmaan ratamestarin ansiota. Oli sellaisia lyhyitä välejä, joissa oli pakko olla aggressiivinen eikä pystynyt lukemaan pitkiä välejä valmiiksi.

PM-KILPAILUT JA MAAILMANCUP, SALO

SPRINTTI, MIEHET

1. Daniel Hubmann SUI 14.23

2. Andrei Kramov RUS + 0.09

3. Thierry Gueorgiou FRA + 0.37

4. Matthias Merz SUI + 0.42

5. Matthias Müller SUI + 0.43

6. Tero Föhr FIN + 0.44

7. Jan Prochazka CZE + 0.49

8. Philippe Adamski FRA + 0.53

9. Mattias Karlsson SWE + 0.59

10. Fabian Hertner SUI + 1.00

Marc Lauenstein SUI + 1.00


14. Tuomas Tervo FIN + 1.06

18. Mats Haldin FIN + 1.16

21. Petteri Muukkonen FIN + 1.26