Suora

 • Urheiluruutu
 • Urheiluruutu

JYPin huippulupaus näyttävästi esillä NHL.com-sivustolla

JYPin puolustajalupaus Sami Vatanen, 17, on saanut kosolti palstatilaa arvostetulta NHL.com-sivustolta. Muutaman viikon päästä jääkiekkoilija Vatanen on kuuma eurooppalaisnimi nuorten pelaajien varaustilaisuudessa, joka järjestetään 26.-27. kesäkuuta Montrealissa.

urheilu

Vatanen ponnahti kiekkokansan parempaan tietoisuuteen huhtikuun alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa Suomen nuoret ylsivät pronssille. Vatanen kuului Leijonien johtaviin puolustajiin saalistaen turnauksessa tehopisteet 0+5.

JYP solmi keväällä Vatasen kanssa kahden vuoden mittaisen sopimuksen. - Vatanen on yksi suurimmista JYP-lupauksista ja on hienoa, että pystymme tarjoamaan hänelle Jyväskylän-mallilla erittäin kilpailukykyisen pelaajapolun liigapelaajaksi, JYP:n toimitusjohtaja Jukka Seppänen kommentoi muutama viikko sitten.

Asiantuntijoiden mukaan pienikokoinen Vatanen on huipputaitava right-puolen puolustaja, jonka pituus ja paino (175 cm / 73 kg) pitävät hänet kuitenkin pois aivan terävimmästä NHL-draftkärjestä. Luisteluvoimainen nuorukainen on johtajatyyppi, joka pyörittää ylivoimalla pelivälinettä mallikkaasti.

Vatanen itse on sitä mieltä, että hänen pelityylinsä muistuttaa joiltain osin Brian Rafalskia ja Scott Niedermayeria. - Olen seurannut paljon noita kahta NHL-pelaajaa. Olen pienikokoinen, mutta en laittaisi sille niin paljon merkitystä. Enemmän kysymys on sydämestä ja siitä, miten pärjäät kaksinkamppailuissa, opasti Vatanen NHL-sivustolla.

HockeysFuture arvioi Suomen 10 parasta draftia 2009:

 1. Sami Vatanen, puolustaja, JyP
 2. Joonas Nättinen, sentteri, Blues
 3. Toni Rajala, laitahyökkääjä, Ilves
 4. Mikko Koskinen, maalivahti, Blues
 5. Jesse Jyrkkiö, puolustaja, Ässät
 6. Ilari Melart, puolustaja, HIFK
 7. Olavi Vauhkonen, laitahyökkääjä, Jokerit
 8. Joni Ortio, maalivahti, TPS
 9. Tomi Pekkala, laitahyökkääjä, Kärpät
 10. Joonas Järvinen, puolustaja, TPS

(siirryt toiseen palveluun)Katso täältä Sami Vatasta koskeva artikkeli NHL.com-sivulta

Lähteet: YLE - Timo Uusitalo

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat