Suomalainen profiilipuolustaja valitsi Venäjän KHL-liigan

Jyväskyläläislähtöinen puolustaja Mikko Luoma on valinnut tulevan jääkiekkokauden seuransa. Venäläinen HK Atlant veti pisimmän korren halutun eurooppalaispuolustajan jahdissa. Entinen seura HV 71 oli pitkään kuvioissa mukana.

urheilu

Luoma pohti pitkään ja hartaasti jatko-osoitettaan, mutta pisti lopulta puumerkkinsä venäläisseuran sopimukseen. Loppusuoralla Omsk jäi nuolemaan näppejään HK Atlantille, joka tarvitsi kipeästi korvaajan tehopuolustaja Magnus Johanssonille.

- Minulla oli tunne, että Venäjän sarja pitää vielä testata. Perheelleni siirto sopi tässä vaiheessa hyvin. Totta kai rahalla on myös oma viehätysvoimansa asiassa, Luoma tunnusti rehdisti.

Viime kaudella Luoma esiintyi ruotsalaisen HV 71:n miehistössä ja pelasi neljä Mestarien liigan kamppailua. Elitserienin runkosarjassa 193-senttinen ja 95-kiloinen takalinjojen luutija summasi pisteet 5+16=21 / +2.

Pudotuspeleissä Luoma nosti tasoaan ja saalisti hopeajoukkueessa tehot 3+8. Playoffs-peleissä suomalainen oli plus/minus -tilaston ehdotonta eliittiä lukemalla +9.

Luoma pelasi kaudella 2003-04 Pohjois-Amerikassa leijonanosan AHL:ssä. Hän pääsi koluamaan kolmen ottelun verran Edmontonissa NHL:ää, jossa tilastoihin tarttui vähäisellä vastuulla yksi syöttömerkintä.

Sympaattinen ja rauhallinen puolustaja pelaisi taalakaukaloissa, jos hän olisi luistimilla vähän sähäkämpi. Muilta osin Luoma kestää vertailun NHL:n peruspuolustajiin.

Ei olisi mikään ihme, jos 22. kesäkuuta 33 vuotta täyttävä Mikko Luoma päättäisi jääkiekkoilijan uransa jossain vaiheessa JYPin riveissä, kotimaisemissaan.

Lähteet: YLE - Timo Uusitalo

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat