Hyppää sisältöön

Kimmo Muurinen siirtyy Italian pääsarjaan

Viimeiset viisi kautta Korisliigaa Espoon Hongan paidassa pelannut maajoukkuelaituri Kimmo Muurinen, 28, siirtyy alkavaksi kaudeksi Italian pääsarjaan Serie A:han. 202-senttisen Muurisen uusi työnantaja on NSB Napoli.

Kaksi viikkoa sitten Napoliin try-outille saapunut Muurinen on esiintynyt koeajallaan nousujohteisesti ja ansainnut hiljalleen valmentaja Franco Marcellettin luottamuksen. Napoli julkisti Muurisen sopimuksen myöhään maanantai-iltana.

- Sain vasta iltatreenien jälkeen tietää, että sopimukseni on varmistunut. Ihan hyvällä fiiliksellä mennään. Treeneissä on menty joka päivä eteenpäin ja valmentaja tykkää pelityylistäni, kiittelee Muurinen.

NSB Napoli on uusi joukkue Italian pääsarjatasolla. Napoli pelasi vielä viime kaudella Solsonica Rietin nimellä, mutta organisaation ajauduttua talousvaikeuksiin koko joukkue oli koottava uudelleen alusta.

- En tiedä ihan tarkalleen kaikkia tapahtumien käänteitä, mutta tietääkseni seura sai uuden mahdollisuuden pelata Serie A:ssa siirryttyään Napoliin ja yhdistyttyään parin muun seuran kanssa. Organisaatio aloitti joukkueen rakentamisen aika nollista, Muurinen selventää.

Muurinen kertoo uuden joukkueensa rakentuvan selvästi vahvan joukkuepelin varaan. Ryhmää valmentaa Teemu Rannikkoa ja Antti Nikkilää aiemmin luotsannut Franco Marcelletti, joka takaa, että kaikki pelaajat jakavat yhteisen peliajatuksen.

- Yksilöyritteliäisyyttä ei katsella hetkeäkään. Joukkue on pyritty muodostamaan siten, että kaikki syöttävät palloa ja luottavat toisiinsa. Valmentaja on luonteeltaan todella ammattitaitoinen ja vaativa. Jos (Hongan ex-valmentaja) Mihailo Pavicevicin valmennustyyliä joskus kauhistellaan, tämä kaveri on luonteeltaan vielä astetta räiskyvämpi, naurahtaa Muurinen.

Valmentaja Marcelletti on ennakkotietojen mukaan kaavaillut Muurisesta joukkueensa aloittavaa isoa laitahyökkääjää. Muurinen itse kertoo lähtevänsä ensimmäiseen ammattilaiskauteensa vielä oppipojan asemasta.

- Omana tavoitteena on oppia ammattilaiskoripalloilijan tavoille, pysyä joukkueen vauhdissa kiinni sekä todistaa pystyvänsä pelaamaan tällä tasolla. Tuleva kausi on myös loistava tilaisuus antaa näyttöjä tulevaisuutta varten.

Tasaista jälkeä

Panttereiden kasvatti Muurinen on pelannut Korisliigaa vuosina 2000-02 ja 2004-09 Panttereiden, Pussihukkien ja viimeksi Hongan paidassa. Muurinen pelasi myös vuosina 2002-04 Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:ta Arkansas-Little Rockissa. Muurinen juhli Hongan riveissä kahta Suomen mestaruutta (2007 ja 2008).

Pääsarjauransa aikana Muurinen on pelannut kaikkiaan 248 ottelua, joissa hän on viimeistellyt 12,6 pistettä, 5,5 levypalloa ja 1,31 riistoa ottelua kohden. Tilastollisesti Muurisen uran paras pääsarjakausi on ollut 2007/08, jolloin hän urakoi keskiarvoikseen 14,3 pistettä, 6,9 levypalloa, 1,25 riistoa ja 1,14 korisyöttöä ottelussa. Muurinen palkittiin myös keväällä 2001 mestaruussarjan vuoden tulokkaana.

Muurinen on pelannut miesten maajoukkueessa kaikkiaan 87 ottelua 6,9 pisteen keskiarvolla. Ensimmäisen miesten maaottelunsa Muurinen pelasi 1.8.2000 Tanskaa vastaan. Nuorten maaotteluita Muurisella on tilillään kaikkiaan 25 ja hänen yhden maaottelun piste-ennätyksensä on 24.

Muurinen on kuudes suomalainen koskaan Italian Serie A:ssa. Muurisen lisäksi Italiassa ovat ammattikoripalloa pelanneet Martti Kuisma, Hanno Möttölä, Teemu Rannikko, Tuukka Kotti ja edelleen Italiassa pelaava Petteri Koponen.

Lähde: Koripalloliiton tiedotus