Suora

  • Dota 2: The International
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Kouluratsastuksen Grand Prix

Leppälän ilmaveivissä on talenttia

Ylivieskalaisesta Joona Leppälästä on tullut Nelosen Talent-ohjelman myötä Suomen tunnetuin ilmaveivaaja. Siis mikä? 16-vuotias Joona tekee uskomattomia temppuja salibandypallolla.

urheilu

Kädet ja maila viuhuu vinhaa vauhtia, selän takana, jalkojen välissä, välillä selällään maaten - ja koko ajan pallo pysyy kuin liimattuna mailan lavassa. Liimattu se ei kuitenkaan ole, Joona Leppälä tuntee painovoiman lait ja kun takana on paljon harjoitusta, kontrolloi Leppälä vaivattoman näköisesti mailalla palloa.

- Tämä on tosi tekninen laji. Treeniä, treeniä, treeniä...

- Olen aina pitänyt mailapeleistä ja pomputellut palloa. Kesäisin ilmaveivausta voi harjoitella kotipihallakin useita tunteja putkeen, mutta talvisin on varattava saliaikoja, kertoo nuori taituri.

Joona Leppälä sai kipinän ilmaveivaukseen tietenkin salibandy-harrastuksesta. Uusia temppuja löytyy netistä, niitä kokeilemalla ja itse uusia keksimällä Leppälä kehittää ohjelmistoaan. Ja tietenkin yksittäiset temput pitää sitoa näyttäviksi sarjoiksi.

- Pienimmät näytökset vedän improvisoiden, isot suunnitellaan tarkasti valoineen ja musiikkeineen. Valitsen näytöksiin yleensä lempibiisejäni, tuo mahtavan tunnelman esiintyä kun musiikki soi lujaa taustalla.

Ei pelkkää veivausta

Ensimmäistä lukiovuotta käyvän Joona Leppälän lajikirjo on laaja. Salibandyn lisäksi hän harrastaa muun muassa pesäpalloa ja tennistä. Lisäksi Joona vetää lapsille liikuntakerhoja. Ja jottei tekeminen lopu, Leppälä toimii myös Ylivieskan seurakunnan nuorisotiimissä, joka järjestää muun muassa erilaisia tapahtumia.

Ilmaveivaukseen Leppälä toivoisi enemmän kilpailuja, veivaajavelho on ollut itse vasta kolmessa kilpailuissa.

- Yksi ongelma on tuomarien puute. Harrastajia on kuitenkin tullut koko ajan lisää, jokaisella on omat vahvuutensa ja tyylinsä. Kokeneimmat ilmaveivaajat voisivat toimia kisoissa välillä tuomarina. He pystyvät arvioimaan näytöksen sujuvuutta, tyyliä ja teknistä vaikeutta.

Talentin loppukilpailu pidetään marraskuun 22. päivä.

- Lähden sinne iloisin mielin. Kunhan olen siellä ja pidän hauskaa. Toivottavasti tutustun taas uusiin ihmisiin. Kilpailijat ja tuomarit ovat olleet mukavia. Saikkonenkin. Saikkosella on vain formaatin mukainen, vähän ilkeä rooli. Kulisseissa hän on tosi rento ja mukava.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat