Evilä hyppäsi SE:n ja rikkoi Pekingin A-rajan

Tommi Evilä on hypännyt pituushypyn uuden Suomen ennätyksen 822 Ruotsin Göteborgissa. Entinen ennätys parani kolmella sentillä. Tulos ylittää Pekingin A-rajan.

Olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset, koska tuulen suunta vaihteli kilpailun kuluessa pienestä vastatuulesta aina viisi metriä sekunnissa puhaltaneeseen myötäiseen puhuriin. Lämpötila kentällä oli vain noin 15 astetta.

Evilä sai vyölleen makean päänahan, sillä eteläafrikkalainen hallitseva sisäratojen maailmanmestari Godfrey Mokoena jäi toiseksi tuloksella 806.

Mokoena on kuluvan kesän viidessä muussa kilpailussaan hypännyt paremmissa olosuhteissa joka kerran vähintään 815 ja parhaimmillaan 835.

- Viimeiseen hyppyyn asti oli hirveä tekeminen juoksuissa. Tuntui, etten päässyt lankulle millään. Tekniikka kuitenkin pelasi aiempaa paremmin.

Vaikka suomalaishyppääjällä oli mainitsemiaan pieniä murheita, teki hän todella tasaisia suorituksia. SE-hypyn lisäksi kolme muuta yritystä menivät yli kahdeksan metrin.

- On ollut koko ajan tiedossa, että mitä enemmän saadaan kisoja alle, niin sitä paremmin se sieltä löytyy. Tässä on nyt neljä vuotta menty katse kohti Pekingiä ja nyt A-raja on rikottu, hän iloitsi.

Evilä kilpailee seuraavaksi kotimaassa. - Kilpailukalenteri elää koko ajan. Varmaa on kuitenkin se, että seuraavaksi kisaan Kuortaneen Eliittikisoissa 6. heinäkuuta, hän mainitsi.

LOPPUTULOKSET:

1. Tommi Evilä FIN 822 SE (m/s +1,0)

2. Godfrey Mokoena RSA 806 (+ 1,3)

3. Petteri Lax FIN 785 (+3,8)

4. Michel Torneus SWE 771 (+ 0,3)

5. Mattias Sunneborn SWE 757 (+ 4,7)

8. Simon Sundsten FIN 715 (+ 1,5)