Suora

 • Sykähdyttävin urheiluhetki
 • Sykähdyttävin urheiluhetki
 • Hiihdon Suomen Cup viestit
 • Katowice Minor CS:GO

Felipe Massa Ranskan GP:n valtias

Ferrarin brasilialainen Felipe Massa ajoi Ranskan GP:n voittoon ja nousi MM-sarjan kärkeen. Kimi Räikkönen ajoi ongelmien kautta kakkoseksi ja Heikki Kovalainen raivoisan taistelun jälkeen neljänneksi.

urheilu

Räikkönen oli matkalla kilpailun voittoon johdettuaan kilpailua lähdöstä asti. 39. kierroksella Massa kuitenkin ohitti Räikkösen, jonka pakoputki repsotti ja hän joutui taistelemaan päästäkseen edes maaliin.

- On turhauttavaa, kun hallitsimme koko viikonlopun ja sitten auton kanssa on ongelmia kisassa. Kahdeksan pistettä tulee silti tarpeeseen ja MM-tilannekin näyttää nyt paremmalta.

- Onneksi olimme alussa niin nopeita, että ero muihin riitti. Muutama kierros vielä niin emme olisi välttämättä päässeet edes maaliin, Räikkönen niputti päivänsä lehdistötilaisuudessa.

Massa nousi voitollaan MM-sarjan kärkeen ensimmäisenä brasilialaisena sitten edesmenneen Ayrton Sennan ja vuoden 1993. Eroa BMW:n Robert Kubicaan on kaksi pistettä.

- Oli hieno kisa. Joskus tarvitaan onnea voittoon niin kuin tänään Kimin epäonnen myötä. Näytimme kilpailukykymme, ja tiimi teki loistavan työn tänään. Johdin niin hyvällä erolla, ettei minun tarvinnut vääntää aivan täysillä lopussa., Massa kiitteli kansainvälisen lehdistön edessä.

- Töitä on vielä tehtävissä, mutta suunta on oikea.

Kovalainen ja Trulli huikeassa kisassa

Kolmanneksi ajoi hurjassa taistelussa Toyotan Jarno Trulli. Palkintopallisijoitus oli Toyotalle ensimmäinen sitten Australian GP:n 2006. Ajankohta oli myös sopiva, sillä Toyotan historian ensimmäinen tallipäällikkö Ove Andersson menehtyi viikolla.

- Halusimme saada hyvän tuloksen Ove Anderssonin muistolle. Emme olleet nopeimpia tänään, joten kolmas sija on hieno tulos.

McLarenin Heikki Kovalainen ahdisti lopussa Trullia tiukasti taistelussa kolmannesta sijasta. Viisi MM-pistettä tuli kuitenkin tarpeeseen Kovalaiselle.

MM-sarjan johtopaikan menettänyt BMW:n Robert Kubica ajoi kilpailussa viidenneksi ennen Red Bullin David Coulthardia.

Renaultin Nelson Piquet jr. näpäytti kriitikoitaan ohittamalla kokeneen tallikaverinsa Fernando Alonson kilpailun lopussa ja ottamalla uransa ensimmäiset kaksi MM-pistettä.

Lewis Hamiltonille päivä oli todella vaikea, ja hän tulikin maaliin vasta kymmenentenä, tasan minuutin Massalle jääneenä.

RANSKAN GP, LOPPUTULOKSET

 1. Felipe Massa Ferrari 1.31.50,245
 2. Kimi Räikkönen Ferrari +17,9
 3. Jarno Trulli Toyota +28,2
 4. Heikki Kovalainen McLaren +28,9
 5. Robert Kubica BMW +30,5
 6. Mark Webber Red Bull +40,3
 7. Nelson Piquet Renault +41,0
 8. Fernando Alonso Renault +43,3

MM-pistetilanne (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat