Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kontinen hävisi Wimbledonin finaalin

Suomen Henri Kontinen taipui Wimbledonin tennisturnauksen poikien kaksinpelin loppuottelussa nelinpeliparilleen Bulgarian Grigor Dimitroville erin 5-7, 3-6.

urheilu

Ottelun alku oli hermostunutta peliä. Molemmilla oli murtopalloja. Kontisen syöttö-volley -peli toi pisteitä, mutta myös kaksoisvirheitä. Dimitrovin jo ennalta kipeää olkapäätä hierottiin erän aikana.

Avauserä eteni tasaisena. Bulgarialainen sai kolme eräpalloa Kontisen syöttäessä tilanteessa 4-5. Dimitrov sai syötönpalautuksensa verkolle nousseen Kontisen jalkoihin, mutta suomalainen poimi pallot hienosti ja selvitti eräpallot.

Kontisen syöttäessä tilanteessa 5-6 hän johti syöttövuoroaan jo 40-15, mutta Dimitrov käänsi tilanteen edukseen. Avauserä päättyi suomalaisen kaksoisvirheeseen.

Toisessa erässä Kontinen onnistui syötönmurrossa tilanteessa 2-2. Dimitrov mursi heti takaisin, kun murtopallotilanteessa hänen ohituslyöntinsä meni onnekkaasti verkkonauhan kautta Kontisen ohi.

Dimitrov onnistui murrossa vielä uudestaan ja vei erän 6-3.

Kontisen syöttö on tehokas, mutta kaksoisvirheitä tuli liikaa, kaikkiaan yhdeksän. Helppoja virheitä merkittiin Kontiselle 22, Dimitroville vain kuusi.

Yksi suomalainen Wimbledon-voittaja

Ennen Kontista Wimbledonin juniorien kaksinpelin loppuotteluun oli selvinnyt suomalaisista vuonna 1966 Birgitta Lindström (nyk. Warbach), joka myös voitti ottelunsa.

Wimbledonissa poikien nelinpelin loppuottelussa ovat olleet sekä Olli Rahnasto vuonna 1983 (parinaan Romanian Mihnea Nastase) että Jarkko Nieminen (parinaan Bulgarian Todor Enev) vuonna 1999.

Poikien grand slam -turnauksen kaksinpelin voittoon on suomalaisista pystynyt Jarkko Nieminen vuonna 1999 US Openissa, New Yorkissa.

Kontinen voitti kesäkuun alussa poikien nelinpelin Ranskan avoimissa yhdessä Indonesian Christopher Rungkatin kanssa. Viime vuoden Australian avointen poikien nelinpelin voitti Harri Heliövaara parinaan skotti Graeme Dyce.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat