Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Keihässkandaali - Suomalaisten keihäsmallit puuttuivat rivistä

Yleisen keihäsmallin puuttuminen Pekingin olympiakisojen keihäspaikalta sai Suomen mitalitoivot hämmennyksen partaalle. Niin Tero Pitkämäki kuin Tero Järvenpää ovat heittäneet puuttuvilla hiilikuitumalleilla koko tämän kauden.

urheilu

Keihäälle tulee usein poikittaisvapinaa. Mitä löysempi keihäs on, sen kauemmin se säilyttää vapinaliikkeen. Jäykkä keihäs palautuu nopeammin.

- Lempimallini puuttui täältä rivistöstä, aikamoinen yllätys se oli. Myös Järvenpään suosikkikeihäs puuttui kuulemma, Pitkämäki ihmetteli silmät suurina.

- Tämä keihäsmalli mikä on täällä, on huomattavasti löysempi. Hiilikuitukeihäitä ei ole näköjään ollenkaan, maailmanmestari arvosteli.

Tero Järvenpää oli kaimaansa selvästi ärsyyntyneempi asiasta.- En tiedä, mistä tämä voi johtua. Olen heittänyt koko kauden kaikki parhaat heittoni hiilikuitumallilla, joka puuttui täältä. Se on ihan yleinen malli kuitenkin.

- Täällä on jotain japanilaisia malleja, joilla ei kukaan heitä. Täytyy toivoa, että finaaliin saadaan sellaiset. Tänään mentiin varavaihtoehdolla, onneksi se sentään löytyi, totesi Järvenpää.

Valmentaja Hannu Kankaan mukaan hiilikuitukeihäillä heitettiin vielä lämmittelyssä, mutta kilpailupaikalta niitä ei löytynyt. Asiasta valituksen tehnyt Kangas uskoo, että hiilikuitukeihäät saadaan käyttöön lauantain loppukilpailussa.

Lähteet: YLE - Timo Uusitalo, Peking

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat