Hyppää sisältöön

Isoveli juhli kapteeni-Koivujen taistelussa

Saku Koivun Montreal voitti Mikko Koivun Minnesotan 2-1, kun jääkiekon NHL-liigassa nähtiin historian ensimmäinen kamppailu suomalaisveljesten kipparoimien joukkueiden kesken. Sakun ketju teki kummatkin Montrealin maalit, mutta tehopisteille Koivut eivät ottelussa yltäneet.

Minnesota aloitti maalinteon jo ajassa 1.31, kun puolustaja Brent Burns ohitti Montrealin maalivahdin Carey Pricen. Vajaat kolme minuuttia myöhemmin Montreal tuli tasoihin Francis Bouillonin maalilla, jonka syöttivät Saku Koivun laiturit Alex Tanguay ja Guillaume Latendresse.

Toisen erän alkuun Montrealin Andrei Markov iski ylivoimalla voittomaaliksi jääneen 2-1-maalin Tanguayn ja Robert Langin syötöistä. Minnesotalla oli loistavia tasoituspaikkoja toisessa erässä, sillä se pääsi kahdesti pelaamaan viidellä kolmea vastaan, ilman tulosta.

Myös Montrealilla oli paikkoja lisätä johtoaan. Paras paikka oli Robert Langin läpiajo, jonka Niklas Bäckströmiä Minnesotan maalilla tuurannut Josh Harding selvitti kunnialla.

Mikko Koivu ja Antti Miettinen muodostivat jälleen aktiivisimman Minnesota-kaksikon ottelussa. Sekä Koivu että Miettinen ampuivat peräti kuusi kertaa kohti maalia. Heidän jääaikansa kohosivat reilusti yli 20 minuutin, joka oli ylivoimaisesti eniten Minnesota-hyökkääjistä.

Saku Koivun jääaika huiteli jälleen 15 minuutin ympärillä. Tässä ajassa hänen ketjunsa ratkaisi ottelun, ja Saku ampui kaksi kertaa kohti maalia. Tärkeintä oli kuitenkin varmasti se, että isoveli näytti pikkuveljelle kaapin paikan. Kuin kapteeni kapteenille.

.
.