Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, pudotuspelit
  • Futsal-liiga, Miesten 2. loppuottelu Leijona Futsal - KaDy

Ovi maajoukkueeseen raollaan Harri Ollille

Mäkihyppymaajoukkueen päävalmentaja Janne Väätäinen ei täysin tyrmää Harri Ollin mahdollisuutta olla mukana, kun maailmancup-kausi käynnistyy Rukalla marraskuun lopussa. Tällä hetkellä Ollin nimeä ei kuitenkaan maajoukkueen listalla ole.

urheilu

Mäkihypyn päävalmentajan Janne Väätäisen mukaan tilanne on nyt yksinkertaisesti sama, joka se on loppukesästä asti ollut, eli Harri Olli ei ole tällä hetkellä maajoukkueessa. Normaalimäen SM-kilpailut Rovaniemellä ja sen jälkeen hypättävä kisa Kuusamossa toimivat näytön paikkana Ollille, ja sen jälkeen katsotaan ja pohditaan tilannetta.

- Kysymyshän ei ole missään kohtaa ollut siitä, että Harri Olli ei osaisi hypätä mäkeä, tai asioista jotka liittyvät hyppäämiseen. Kyllä siinä ovat nyt ihan muut asiat, jotka näitä asioita ratkaisevat, ja ennen kaikkea se, millä mallilla Ollin henkilökohtainen elämä on, Väätäinen kertoo.

- Tosiasiahan on se, että asiat, joista Ollin kohdalla on viimeiset puoli vuotta puhuttu, ovat kuitenkin olleet muuta kuin hyppäämistä ja urheilua ja siitä tässä on nyt kysymys, Väätäinen jatkaa.

Kysymys on periaatteesta

Harri Olli on itse ilmaissut halukkuutensa palata maajoukkueeseen, eikä Väätäinen usko, että se aiheuttaisi säröä maajoukkueen henkeen.

- Kyllä pojat ovat keskenään hyviä kavereita ja varmasti moni urheilija toivoo, että Olli palaa joukkueeseen, ja niin toivon minäkin. Mutta totta kai tässä on kysymys myös periaatteesta. Lähtökohta on se, että urheilija, joka Suomen mäkijoukkueessa on, myös elää urheilijan tavoin ja sillä tavoin, että urheilu on pääasia, Väätäinen sanoo.

Ollin nimi puuttuu myös ryhmästä, joka pääsee nauttimaan Olympiakomitean mäkiosastolle juuri antamasta 100 000 euron lisätuesta. Väätäisen mukaan tässä on kysymys järjestelmätuesta, joka on nimenomaan kohdistettu lajiin.

- Minun ymmärtääkseni Olli saa tälläkin hetkellä Opetusministeriöltä palkkaa, ja on näin ollen Olympiakomitean ja Opetusministeriön tuen piirissä, kertoo Väätäinen.

Mahdollisuus maailmancup-avaukseen kuitenkin olemassa

Väätäinen ei edelleenkään tyrmää täysin sitä vaihtoehtoa, että Olli olisi jo mukana maajoukkueessa, kun maailmancup alkaa.

- Nimenomaan kun maailmancup alkaa, tämä asia on vielä kysymysmerkki. Olli voi ihan hyvin vielä maailmancupin alkaessa mukana joukkueessa ollakin, Väätäinen toteaa.

Kauden alkaessa kaksi tämän hetken kovinta mäkimiestä on poissa kahinoista. Ollin lisäksi joukosta puuttuu Janne Happonen, joka parantelee vielä itseään kesäisen loukkaantumisen jäljiltä. Päävalmentajalle tilanne on siis haasteellinen:

- Turhaan me sitä tässä suremme ja puimme, vaan teemme työtä niiden kavereiden kanssa, jotka kuvioissa on mukana. Kehitystä on tapahtunut ja meidän ei kannata miettiä sellaisia asioita, joille emme voi tehdä mitään. Tällä hetkellä tehdään töitä ja se aikanaan palkitsee ihan varmasti.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat