Suora

  • Urheilukierros
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Yleisurheilun GP-sarja, Jyväskylä
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Huikea Pelicans finaaleihin

Pelicans nujersi Bluesin SM-liigan 5. välierässä maalein 2-1 ja eteni voitoin 4-1 ensimmäistä kertaa seurahistorissa loppuotteluihin. Puolustaja Joonas Järvinen teki voittajien osumat.

urheilu
Tomi Hänninen

Ensimmäistä erää hallinut Pelicans sai ansaitun avausmaalin, kun lahtelaisten profiilipuolustaja Joonas Järvinen käytti kiekon Tero Koskirannalla ennen kuin ohjasi Blues-veskari Antti Oren ristikon edestä 1-0-kotijohdon vajaan seitsemän minuutin kohdalla.

Espoolaiset menettivät kiekon keskialueella, ja Kai Suikkasen joukot rokottivat suoralla hyökkäyksellä vastustajaa.

Pelaavampi ja aloitteellisempi Pelicans oli lähempänä toista maalia kuin Blues ensimmäistä avauserässä. Tasoero oli melkoinen kotijoukkueen eduksi. Vain aloituksissa Lauri Marjamäen alaiset pärjäsivät.

Toisen erän alussa Arttu Luttinen tuuletti maalia hetken ajan, ennen kuin Pelicansin toinen osuma hylättiin. Tuomaristo oli viheltänyt pelin poikki katsottuaan että kiekko oli maalivahti Oren hallussa.

Pelicans kasvatti johdon 2-0:aan 27. minuutilla. Lahtelaisten ylivoima jauhoi, kunnes kultakypärä Ryan Lasch löysi maskimiehenä olleen puolustaja Järvisen, joka tälläsi maalin edestä illan toisen täysosumansa.

Ikosen väläys toi toivonkipinän Bluesille

Kesken lahtelaiskatsojien maali-iloittelun pääsi Bluesin Juuso Ikonen läpiajoon, josta tuomittiin päivänselvä rangaistuslaukaus. Toisen polven 17-vuotias espoolaishyökkääjä viimeisteli tyylipuhtaan ja upean häkin etuyläkulmaan.

Laschilla oli avaimet viedä Pelicansin kahden maalin johtoon mutta SM-liigan pudotuspelaajien tehopelaaja epäonnistui mainiosta paikasta.

Blues roikkui pelissä mukana ja sinnitteli kakkoserän, vaikka joukkueen energiataso ei ollut tapissa. Ilman maalivahti Oren huipputorjuntoja Pelicans olisi karannut omille teilleen.

Kolmannessa erässä pelin kuva ei muuttunut. Pelicans vei, ja Blues vikisi. Maalinteko oli kuitenkin pelikaaneille tervanjuontia, ja muun muassa Justin Hodgmanin veto osui ylärimaan 56. minuutilla.

Vajaa minuutti ennen loppua Teemu Ramstedt pääsi vielä tekopaikalle, kun Blues pelasi ilman maalivahtia. Ramstedtin veto meni kuitenkin ohi maalin, ja sisukkaan espoolaisryhmän unelma sammui siihen. Pelicansille historiallinen voitto lukemin 2-1.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat