1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Mäkäräinen taistelee korealaisen ruoan kanssa

Ampumahiihdon MM-kisat käynnistyvät lauantaina Pyeong Changissa. Suomen joukkueen ykkösnimi Kaisa Mäkäräinen on viettänyt viikon kisapaikoilla ja saanut niistä varsin kaksijakoisen vaikutelman.

- On asioita, jotka ovat tosi hyvin. Sitten taas on asioita, joiden kanssa pitää edelleen käydä sopeutumistaistelua. Kaikin puolin olo on ihan jees, Mäkäräinen toteaa MM-avauksen alla.

Hän on omien sanojensa mukaan taistellut paikallisen ruoan kanssa jokaisella lounaalla ja päivällisellä. Suomalainen myöntää, etteivät merenelävät kuulu hänen suosikkiherkkuihinsa.

- Muutenkin on ollut vähän sellaista, ettei oikein tiedä mitä siinä on. Näyttää välillä enemmän madoilta kuin tavalliselta ruoalta, jota uskaltaa syödä. Silloin olen kyllä suosiolla jättänyt sinne. En kyllä mitään uusia elämyksiä vatsallenikaan halua, jos vaikka kävisi niin, että sairastuisi tai muuta, painottaa Mäkäräinen.

Toistaiseksi hän on pysynyt turvallisesti tomaattikastike- ja spagettilinjalla. Proteiinia on puolestaan saatu lisäravinteiden kautta. Mäkäräisen mukaan paikalliset ovat tehneet joka tapauksessa paljon töitä kisajärjestelyjen eteen.

- Stadionissa ja radoissa ei sinällään ole mitään sen erikoisempaa kuin Euroopassakaan. Kaikki on kunnossa. Tuuli varmasti on suuressa roolissa näissä MM-kisoissa. Ilmeisesti ainakin ensimmäisten päivien ajalle on luvattu aika lämmintä keliä. Sekin tuo tietysti oman haasteensa.