Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Leijonille suonenisku: Nummelin jää sivuun Tshekki-mittelöstä

Jo tiistaina flunssan oireista kärsinyt Leijonien luottopuolustaja Petteri Nummelin ei pysty pelaamaan jääkiekon MM-kisojen tämän illan ottelussa Suomi - Tshekki.

urheilu

Nummelin ei osallistunut keskiviikkonakaan joukkueen yhteisiin jääharjoituksiin. Parasta Euroopan kaukaloissa pelaavaa kiekollista puolustajaa vaivaa edelleen sitkeä flunssa.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalosen mukaan takalinjojen kultakimpaleella on flunssan oireita, muttei kuitenkaan kärsi kuumeesta.

- Petteri ei ole parhaassa mahdollisessa iskussa. Tässä vaiheessa turnausta ei ole mitään syytä ottaa riskiä, rauhallinen Jalonen sanoi.

Niinimaa ja Komarov kehiin

Maajoukkueen puolustukselle Nummelinin poisjäänti on luonnollisesti huono uutinen. Tshekki-otteluun uudelleen sorvatut pakkiparit ovat nyt muodossa Mikko Lehtonen - Lasse Kukkonen, Ville Koistinen - Anssi Salmela sekä Topi Jaakola - Janne Niinimaa.

- Palataan nyt vähän vanhoihin tuttuihin pareihin, Jalonen linjaa.

- Kukkonen ja Lehtonen on pelanneet Kärpissä paljon yhdessä, Salmela ja Koistinen taas täällä pari peliä parina. Samoin Jaakola ja Niinimaa ovat jo pelanneet tässä kevään aikana monta peliä kimpassa, Jalonen jatkaa perustelujaan.

Oman soppansa kokoonpanokulhoon työntää näyttöhaluja puhkuva Leo Komarov, joka on nimetty illan otteluun Suomen 13. hyökkääjäksi. Jalosen mukaan koitoksen tärkeyttä ei pidä vähätellä.

- Kova haaste, tämä on iso peli meille. Jos me tämä voitetaan niin ollaan silloin lohkoykkösiä. Se helpottaisi väylää finaaleihin.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat