1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Kossu puristi voiton uusiutuneesta Liposta

Koskenkorvan Urheilijat nappasi arvokkaan vierasvoiton Liposta Oulun Raksilassa pelatussa sarja-avauksessa. Vähäjuoksuinen, mutta tilannerikas ottelu ratkesi vasta kotiutuslyöntikilpailussa. Kaksi pistettä Kossulle luvuin 1-0 (1-1, 1-1, 0-0, 1-2).

Ottelun erikoisuus oli, että kaikki molempien jaksojen juoksut tulivat vasta viimeisessä vuorossa.

- Tiukka ensimmäinen peli. Ensimmäisellä jaksolla me tulimme tasoihin, toisella oli Lipon vuoro. Vastustajan lukkari pääsi vaikeuttamaan meidän sisäpeliä, mutta voitto sarja-avauksesta on aina hyvä asia, kertasi Koskenkorvan pelinjohtaja Juha-Pekka Soini.

Lippo rakenteli ottelussa kaikkiaan 16 kolmostilannetta, joista se onnistui vain kahdesti. Kotijoukkueen onnistujiin lukeutuivat kokenut kärkinelikko: Paavo Pelto-Antti Vihtkari-Sami Parttimaa-Mikko Vainionpää, jotka loivat jatkuvasti kotiutustilanteita.

- Tässä pelissä oli mahdollisuudet vaikka mihin. Loimme paljon tilanteita, joten on helppo sanoa, mihin ottelu ratkesi, kommentoi Lipon pelinjohtaja Janne Vuorinen viitaten kotijoukkueen heikkoon kotiutusprosenttiin.

Oululaisten ykköspalkittu Mikko Vainionpää näki ottelussa paljon positiivista, mutta harmitteli ratkaisulyöntien heikkoa laatua.

- Meidän haastelyönnit olivat kauttaaltaan helppoja. Yleisöä (2375) oli mahtavasti sarja-avaukseen ja rakensimme hienosti takatilanteita, vain voitto jäi tällä kertaa puuttumaan, hän harmitteli.

Vierailijoilta palkittiin ensimmäisen jakson ainokaisen iskenyt ja toisen jakson juoksun tuonut kovalyöntinen jokeri Hannu Kiukkonen. Janne Rauhala nakutti tilanteita tappavalla teholla (kärkilyönnit 6/7).