Suora

  • Elävä arkisto esittää

Jääkiekon MM-kilpailut Suomessa 2012 ja 2013!

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF julkisti perjantaina tiedon siitä, että Suomessa pelataan MM-kilpailuja kahtena peräkkäisenä vuotena. Välieristä alkaen MM-turnauksen huipennus käydään vuonna 2012 Suomessa Helsingissä ja vuonna 2013 puolestaan Ruotsissa.

urheilu

Jääkiekon MM-kilpailut järjestetään vuonna 2012 Suomessa ja Ruotsissa siten, että Ruotsissa pelataan Tre Kronorin ottelut puolivälierineen. Välierät ja mitaliottelut mitellään Helsingissä Hartwall Areenassa.

Vuonna 2013 MM-turnaus jaetaan samalla lailla Ruotsin ja Suomen välillä, mutta sillä erotuksella, että välieristä lähtien MM-karavaani siirtyy puolestaan Ruotsiin, joka ei ole vielä päättänyt kisakaupunkia. Kädenvääntö käydään Tukholman ja Malmön välillä.

Suomen jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola uskoo, että Tampereelle saadaan aikaiseksi uusi jääkiekkohalli siihen mennessä. Jos se ei kuitenkaan toteudu, niin Turku tai jopa Helsinki toiseen kertaan ovat ehdolla vuoden 2013 kisajärjestäjäksi.

Jääkiekon MM-kilpailut pelataan ensi vuonna Saksassa Kölnissä ja Mannheimissa. MM-avausottelu pelataan tosin suuryleisön edessä Gelsenkirchenissä Schalken jalkapallostadionilla. Vuoden 2011 MM-kilpailut järjestetään Slovakiassa Bratislavassa ja Kosicessa.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat