Suora

  • Zakopane, miesten kilpailu
  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosi 2018
  • Urheiluruutu

Brittien toivo elää - Murray eteni puolivälieriin

Brittiyleisö joutui jännittämään Wimbledonin keskuskentän katon alla myöhään iltaan, kun kotiyleisön suuri toivo Andy Murray taisteli viisi erää sveitsiläistä Stanislas Wawrinkaa vastaan. Murray voitti lopulta 2-6, 6-3, 6-3, 5-7, 6-3 ja eteni puolivälieriin.

urheilu

Keskuskentän katto vedettiin ensimmäistä kertaa kentän ylle sateen vuoksi kesken Dinara Safinan ja Amelie Mauresmon ottelun. Sade päättyi, mutta järjestäjät päättivät pitää katon suljettuna sateen uhan vuoksi Murrayn ja Wawrinkan ottelun aikana.

Kamppailu päättyi paikallista aikaa kello 22.38. Näin myöhään ei Wimbledonissa ole aikaisemmin pelattu, koska ulkona on siihen aikaan jo pimeää.

Wawrinka aloitti loistavasti. Varsinkin sveitsiläisen rystylyönti toimi hienosti. Hän meni nopeasti 4-0 -johtoon ja voitti erän 6-2. Avauserässä Murray tuskaili heikon ykkössyötön kanssa. 22-vuotiaan skotin ykkössyöttöprosentti oli vain 44 %. Wawrinka syötti erittäin varmasti (81 %),

Toisessa erässä tilanne kääntyi täysin päälaelleen, sillä Murray syötti peräti 82 prosentin varmuudella, kun Wawrinkan prosentti romahti 48:ään.

Toinen ja kolmas erä etenivät samalla tavalla. Wawrinkalla oli molempien erien puolivälin paikkeilla mahdollisuuksia syötönmurtoon. Kun hän ei onnistunut, Murray mursi puolestaan sveitsiläisen syötön ja voitti molemmat erät 6-3.

Neljäs erä eteni ilman syötönmurtoja 5-5-tilanteeseen asti. Silloin turnauksessa 19:nneksi sijoitettu Wawrinka teki kovan tempun ottamalla Murraylta ratkaisevan syöttövuoron. Kun Pekingissä olympiakultaa nelinpelissä yhdessä Roger Federerin kanssa voittanut sveitsiläinen piti heti perään oman syöttönsä, erä merkittiin hänelle 7-5.

Murray näytti ratkaisseen ottelun edukseen onnistumalla syötönmurrossa viidennessä erässä, mutta Wawrinka mursi nopeasti takaisin. Murray mursi lopulta vastustajansa syötön toistamiseen, karkasi 5-3-johtoon ja vei ottelun nimiinsä.

- Oli tietysti hienoa voittaa. Minun täytyi pelata loistavaa tennistä, koska Stan pelasi uskomattoman hyvin ottelun alussa.

- Katon alla oli hyvin kosteaa. Hikoilimme todella paljon. Kun lopetimme, oli kuin olisin ollut kylvyssä, Murray kertoi.

15 000 katsojaa kannusti skottia äänekkäästi.

- Sisällä pelaamisessa on aina erilainen tunnelma. Tämä oli luultavasti äänekkäin yleisö, jonka edessä olen pelannut, Murray sanoi.

Murray kantaa harteillaan suuria paineita, sillä Wimbledonin yleisö odottaa hänestä 73 vuoden pituisen brittipelaajien korpivaelluksen päättäjää. Viimeksi brittiläinen miespelaaja on juhlinut Wimbledonin voittoa vuonna 1936, kun sittemmin oman vaatemerkkinsäkin perustanut Fred Perry saavutti viimeisen kolmesta Wimbledon-voitostaan.

Puolivälierissä Murray kohtaa maailmanlistalla sijalla 70 majailevan entisen maailmanlistan ykkösen Espanjan Juan Carlos Ferreron. Ferrero järjesti pienen yllätyksen voittamalla kahdeksanneksi sijoitetun Ranskan Gilles Simonin suoraan kolmessa erässä. Erät espanjalaiselle 7-6(4), 6-3, 6-2.

Lähteet: YLE-AP

Suosittelemme

Tuoreimmat