Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

Rafael Nadal jää pois Wimbledonista

Miesten maailmanlistan ykköspelaaja Rafael Nadal ei osallistu maanantaina alkavaan Wimbledonin tennisturnaukseen polvivaivojen takia. Espanjalainen vahvisti asian tiedotustilaisuudessaan perjantaina.

urheilu

Viime vuonna Wimbledonin loppuottelussa Roger Federerin kukistanut Nadal testasi kuntoaan kahdessa näytösottelussa tällä viikolla, mutta päätti lopulta jäädä pois kauden kolmannesta grand slam -turnauksesta.

- Wimbledonin väliin jättäminen on yksi urani vaikeimmista päätöksistä, mutta se teki päätöksestä helpomman, etten tunne olevani 100-prosenttisessa kunnossa. Minusta ei tunnu siltä, että olen valmis pelaamaan niinkin tärkeässä turnauksessa kuin Wimbledonissa, Nadal perusteli.

- Olen yrittänyt kaikkeni. Yritin kovasti viime viikolla päästä parhaaseen mahdolliseen kuntoon, ja tämä oli viimeinen testini. Pelaaminen ei tuntunut hirveältä, mutta en ollut parhaimmillani, hän totesi hävittyään sveitsiläiselle Stanislas Wawrinkalle.

Nadalin vetäytymisen myötä Wimbledonin ehdottomaksi voittajasuosikiksi nousee sveitsiläinen Federer, joka voitti tänä vuonna uransa ensimmäisen kerran Ranskan avoimet ja nousi samalla tasoihin Pete Samprasin 14 grand Slam -turnausvoiton ennätyksen kanssa.

Edellisen kerran puolustava mestari jäi Wimbledonin miesten kaksinpelissä pois seuraavan vuoden turnauksesta vuonna 2002, kun kroatialainen Goran Ivanisevic jätti legendaarisen ruohokenttäkilpailun pelaamatta.

Lähteet: YLE-Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat