Suomen ykköstykki: Huomenna kaadetaan Brasilia

Suomen lentopallomaajoukkue oli erittäin lähellä voittoa Maailmanliigan ottelussa maailman rankingin ykköstä, Brasiliaa vastaan. Erinomaisesti hyökkäyspelissä onnistunut Antti Siltala ei pitänyt Suomen esitystä yllätyksenä - päinvastoin. Siltala uskoo, että lauantain toisessa vierasottelussa voitto on mahdollinen.

- Pettynyt fiilis tietenkin, kun hävittiin. On kuitenkin muistettava, että pisteen saaminen Brasilialta on hieno suoritus, 17 pisteellään Suomen parhaaksi pistemieheksi kohonnut Siltala totesi.

Vaikka kahden erän ottaminen hallitsevalta maailmanmestarilta oli jo sinällään kova temppu, Mauro Berruton ryhmän nälkä ei ole tyydytetty. Siltala pitää voittoa täysin mahdollisena, kun joukkueet kohtaavat toistamiseen Brasilian kaupungissa lauantaina kello 16.

- Olemme opiskelleet hyvin, miten Brasilia pelaa. Siinä mielessä se (kahden erän voittaminen) ei ollut yllätys. Samalla tavalla pitää myös jatkaa. Pisteitä lähdettiin hakemaan, ja huomenna, kun hieman parannetaan, meillä on mahdollisuus jopa voittaa, Siltala vakuuttaa.

- Kun tuo asenne ja voitontahto kaivetaan huomisellekin päivälle niin eiköhän me huominen peli käännetä jollain tavalla.

Suomen puolustus pelasi mainiosti, eikä esimerkiksi vuoden 2006 MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Giba päässyt mellastamaan verkolla. Kreikassa ammatikseen pelaava Siltala piti myös Suomen hyökkäyspeliä onnistuneena.

- Hyökättiin ihan hyvin. Brasilia on sellainen porukka, että he pimentävät hyökkääjät hyvin, eikä kenenkään hyökkäystehot nouse kuuhun heitä vastaan. Pelattiin yksi parhaimmista peleistämme tällä porukalla.