Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Lakers-luotsille historiallinen NBA-mestaruus

Los Angeles Lakers on varmistanut historiansa 15:nnen mestaruuden koripallon NBA-liigassa kaadettuaan viidennessä finaalissa Orlandon 99-86. Lakersin valmentajasta Phil Jacksonista tuli NBA-historian menestynein päävalmentaja kymmenennellä mestaruudellaan.

urheilu

Aiemmin yhdeksään mestaruuteen oli Jacksonin ohella yltänyt NBA:n historian menestyneimmän joukkueen, 17 mestaruutta kaapineen Boston Celticsin suuruudenluoja Red Auerbach. Jackson on voittanut kuusi mestaruutta (1991-1993 ja 1996-1998) Chicago Bullsissa, loput (2000-2002, 2009) Lakersin peräsimessä.

Voiton avaimet kylvettiin jo ensimmäisellä jaksolla, jonka toisella neljänneksellä Lakers karkasi kymmenen pisteen johtoon. Kotiyleisönsä edessä pelannut Orlando nousi parhaimmillaan viiden pisteen päähän mutta enempään kiri ei riittänyt, ja Lakers palasi mestaruuskantaan voitoin 4-1.

Viidennen finaalin tehokkain oli Lakersin syömähammas, 30 pistettä pussittanut Kobe Bryant. Mestaruus oli Bryantille ensimmäinen, jonka hän on voittanut ilman "kiistatonta" supertähteä rinnallaan. 2000-luvun alun mestaruusputkessa Bryantin ohella Lakersia tähditti Shaquille O'Neal.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat