Federer valloitti viimeinkin Ranskan avoimet

Sveitsin Roger Federer onnistui viimein nappaamaan häneltä puuttuneen Grand slam -tittelin, kun hän voitti Ranskan avoimen tennisturnauksen finaalissa Ruotsin Robin Söderlingin 6-1, 7-6(1), 6-4.

urheilu

Ensimmäinen erä oli Federerin täydellistä näytöstä. Söderling onnistui pitämään syöttönsä vain kerran kolmannessa syöttövuorossaan. Federer puolestaan piti kolme omaa syöttöään ja mursi Söderlingin syötön kolme kertaa, ja näin ensimmäinen erä vain 23 minuutissa Federerille 6-1.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempi. Kumpikin piti omat syöttönsä, joten erävoitto ratkaistiin katkaisupelissä. Federer oli tie-breakissa läpisyöttöjensä ansiosta vahvempi 7-1 ja vei 49 minuuttia kestäneen erän 7-6.

Toisessa erässä nähtiin myös dramatiikkaa Federerin syöttäessä toista vuoroaan. Kentälle juoksi punaisiin pukeutunut häirikkö, joka yritti laittaa punaista hattua Federerin päähän. Mies juoksi turvamiehiä karkuun yllättävän pitkän aikaa, ennenkuin hänet saatiin kaadettua maahan ja kannettua kentältä pois.

Federer onnistui murtamaan Söderlingin syötön heti kolmannen erän alkuun. Kun kumpikin piti tämän jälkeen omat syöttönsä, riitti tuo murto Federerille 6-4 -erävoittoon, joka kruunasi hänen uransa ensimmäisen Ranskan avointen voiton suoraan kolmessa erässä.

Voitollaan Federer nousi USA:n Pete Samprasin kanssa tasoihin Grand slam -voittojen määrässä, molemmilla on nyt 14 turnausvoittoa. Federeristä tuli voiton myötä kuudes miespelaaja, joka on urallaan pystynyt voittamaan kaikki neljä Grand slam -turnausta.

Federerin ja Söderlingin kohtaamiset ovat nyt Federerin hyväksi 10-0, Söderling on onnistunut viemään Federeriltä noissa kohtaamisissa ainoastaan yhden erän.

Ranskan avointen voittajat 2000-2009

2000: Gustavo Kuerten (BRA)2001: Gustavo Kuerten (BRA)2002: Albert Costa (ESP)2003: Juan Carlos Ferrero (ESP)2004: Gaston Gaudio (ARG)2005: Rafael Nadal (ESP)2006: Rafael Nadal (ESP)2007: Rafael Nadal (ESP)2008: Rafael Nadal (ESP)2009: Roger Federer (SUI)

Lähteet: YLE-AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat