Suora

  • Katowice Minor CS:GO
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

David Leggio on TPS:n uusi maalivahti

TPS on solminut vuoden sopimuksen 24-vuotiaan Buffalosta lähtöisin olevan maalivahdin, yhdysvaltalaisen David Leggion kanssa. Leggio tulee yhdessä Atte Engrenin ja Joni Ortion kanssa muodostamaan TPS:n ensi kauden maalivahtiosaston ja täydentää omalta osaltaan NHL:ään siirtyvän Aleksander Salakin jättämää aukkoa.

urheilu

Kesällä 25 vuotta täyttävä, 180-senttinen ja 81-kiloinen Leggio on pelannut koko tähänastisen uransa Pohjois-Amerikassa. Vuodet 2004-2008 Leggio pelasi ECAC -yliopistosarjaa Clarksonin yliopistossa ja hänet valittiin kaudella 2006-2007 sarjan parhaaksi maalivahdiksi sekä 1. All Star -ketjuun. Kaudella 2007-2008 hänet valittiin 2. All Star -ketjuun.

Viime kaudeksi, 2008-2009, Leggio siirtyi ECHL-ammattilaissarjaan Florida Everbladesin joukkueeseen ja jatkoi hyviä otteitaan myös sillä sarjatasolla. Hänet valittiin ECHL:n All Stars -otteluun maalivahdiksi ja hän oli koko sarjan paras maalivahti runkosarjan parhaalla torjuntakeskiarvollaan, 2,26 päästettyä maalia per ottelu. Hän pelasi viime kaudella yhteensä neljä nollapeliä.

Leggion pelaajaprofiili sopii TPS:n tavoitteisiin

Leggio sopii hyvin TPS:n asettamiin tavoitteisiin uudelta maalivahdiltaan ja TPS on seurannut hänen otteitaan Pohjois-Amerikan kaukaloissa tarkasti.

- Tunnemme Davidin taustat ja luonteen hyvin. Hän on vielä nuori ja kehittyvä maalivahti, jolla on tavoitteet uransa suhteen korkealla, kertoo TPS:n pelaajakoordinaattori Ari Vuori.

TPS:n maalivahtivalmentaja Urpo Ylönen on nähnyt Leggion pelaamista nauhalta ja yhtyy Vuoren profiiliin uudesta oppipojastaan.

- Pelityyliltään David on hyvin liikkuva, nopeat refleksit omaava maalivahti, joka pelaa pohjoisamerikkalaisittain peittävää tyyliä. Hyvä liikkuvuus helpottaa Davidin sopeutumista Euroopan isompaan kaukaloon. Ennen kaikkea David on taisteleva maalivahti, joka on valmis tekemään töitä urakehityksensä eteen. Erikoishuomiona sanoisin Leggion huolellisen paneutumisen omaan työhönsä, joka näkyy sopivana omana tahtona pelissä.

David Leggio liittyy TPS:n joukkueeseen 1.8. alkaen.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat