Suora

  • Elävä arkisto esittää

Laaksonen eteni välieriin Pariisissa

Henri Laaksonen eteni Ranskan avoimen tennisturnauksen poikien välieriin. Suomalainen voitti puolivälierässä Slovakian Filip Horanskyn 6-3, 6-4. Ottelun päättäminen tuotti Laaksoselle hiukan vaikeuksia. Hän johti toista erää 5-0, mutta hävisi sitten neljä peliä.

urheilu

Laaksonen kohtaa välierässä ruotsalaisen Daniel Bertan.

- Varsinkin ensimmäinen erä oli hyvää tennistä, mutta lopussa pelini hieman takkuili, Laaksonen sanoi.

Ottelu oli jo ratketa varsin selkein numeroin, kun Laaksonen johti toista erää 5-0, ja hän pääsi syöttämään ottelua itselleen. Seurasi kuitenkin neljän pelin tappioputki, ja Horansky olikin yllättäen enää syötönmurron päässä tasoituksesta. Laaksonen kokosi itsensä esimerkillisesti ja piti syöttönsä nollille.

- Olin 5-4-tilanteessa luottavainen, että ratkaisen ottelun nyt itselleni. Syötinkin siihen hyvän pelin, Laaksonen kertoi.

Laaksosta odottaa hieno palkkio perjantaina. Hän pääsee lämmittelemään sveitsiläisen Roger Federerin kanssa, jos se sopii molempien pelaajien aikatauluihin. Maailmanlistan kakkonen ja 13-kertainen grand slam -voittaja pelaa perjantaina turnauksen välieräottelun Juan Martin Del Potroa vastaan.

Mahdollisuus pallotteluun tennislegendan kautta avautui Laaksosen sveitsiläisvalmentajien kautta. He tuntevat Federerin.

Laaksonen teki jo edellisellä kierroksella suomalaishistoriaa, kun hän selvisi Ranskan avoimissa ensimmäisenä suomalaisena kaksinpelissä puolivälieriin poikien sarjassa. Jarkko Nieminen on ainut suomalainen, joka on voittanut grand slam -turnauksen poikien sarjan kaksinpelin. Se tapahtui 1999 US Openissa.

Laaksonen voitti toisen kerran turnauksen aikana itseänsä korkeammalle rankatun pelaajan. Suomalainen on maailman juniorirankingissa sijalla 49, Horansky löytyy sijalta 28. Toisella kierroksella Laaksonen päihitti japanilaisen Shuichi Sekiguchin, joka on maailmanlistalla sijalla seitsemän.

Perjantain semifinaalissa 17-vuotias Laaksonen kohtaa samanikäisen Daniel Bertan. Ruotsalainen on maailman juniorirankingissa sijalla 24.

Berta on tuttu vastustaja suomalaiselle, he ovat kohdanneet viimeisen kolmen vuoden aikana viisi kertaa. Otteluvoitot ovat Laaksoselle 5-0, mutta numerot eivät kerro koko totuutta.

- Yksi voitoista tuli w.o:lla (luovutus) ja yksi rtd:llä (luovutus ottelun aikana). Kolme muuta ottelua ovat kaikki menneet kolmanteen erään, Laaksonen kertoi.

Laaksosen taktiikka semifinaaliin on selvä.

- Berta lyö palloa flättinä (kierteettömänä) ja läheltä takarajaa. Minun täytyy pitää hänet poissa takarajan tuntumasta.

Toisessa välierässä kohtaavat 11:nneksi sijoitettu Gianni Mina Ranskasta ja 14:nneksi sijoitettu Dominik Schulz Saksasta. Laaksonen voitti Schulzin viime vuonna 16-vuotiaiden poikien Euroopan mestaruuskisojen loppuottelussa.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat