Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilustudio
  • Zao, naisten kilpailu

Tshekkitähdestä tulossa uusi NHL:n ja KHL:n kiistakapula

Tshekkiläisestä Jiri Hudlerista on tulossa uusi kahden jääkiekkoliigan, NHL:n ja KHL:n, riidan aihe. Detroitissa viime kaudet pelannut Hudler teki hetki sitten Moskovan Dynamon kanssa kahden vuoden sopimuksen. NHL:n mukaan tshekkiläisen siirto ei kuitenkaan ole hyväksyttävä.

urheilu

Kanadalaisen TSN-urheilukanavan mukaan NHL on lähestynyt sekä Kansainvälistä jääkiekkoliittoa että KHL:ää Hudlerin tapauksen vuoksi.

Hudlerista tuli heinäkuun alussa rajoitettu vapaa agentti ja Detroit tarjosi hänelle jatkosopimusta. Hudler ei kuitenkaan päässyt seuran kanssa sopimukseen ja palkkakiista meni ns. välimieskäsittelyyn. Käsittelyn olessa vielä kesken Hudler allekirjoitti Moskovan Dynamon kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

NHL:n mukaan välimieskäsittelyssä oleva pelaaja ei ole vapaa tekemään sopimusta toisen seuran kanssa ja tässä valossa Hudler on edelleen Detroitin pelaaja. Näin ollen KHL-siirto ei ole NHL:n silmissä pätevä.

Hudlerin tapaus on jälleen yksi uusi kahden mahtiliigan välinen pelaajaselkkaus. KHL ja NHL ovat väänsivät viime kauden aikana useiden pelureiden sopimuksista.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat