Suora

  • Voimistelun SM, telinevoimistelun telineloppukilpailut
  • Korisliiga, miesten 5. loppuottelu Kauhajoki - Kouvot
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheilukierros
  • Keilailun SM-kilpailut
  • Urheiluruutu
  • Tenniksen Ranskan avoin turnaus: päivän ottelu
  • Urheiluruutu

Kinnunen taisteli komeasti yhdeksänneksi

Jarkko Kinnunen taivalsi MM-kisojen 50 kilometrin kävelyssä Berliinin kaduilla komeasti yhdeksänneksi. Kinnunen paransi ennätystään peräti viitisen minuuttia aikaan 3.47.36. Kilpailun voittoon käveli Venäjän Sergei Kirdjapkin.

urheilu

Kinnusen kilpailu sujui aikataulun mukaisesti. Hänen sijoituksensa nousi kisan edetessä, kun kilpailijoiden vauhti hyytyi.

Berliinissä oli satanut kilpailun alla ja lämpötila oli viileämpi kuin edellisinä päivinä, kun kilpailijat ryhmittyivät lähtöön Brandenburgin portilla.

Jarkko Kinnunen lähti tavoittelemaan pistesijaa ja aikaa 3.45 kieppeille.

Jo ensimmäisen kympin aikana kärkiryhmä erottautui pääjoukosta. 15 kilometrin kohdalla kärkiryhmässä olivat australialaiset Luke Adams ja Jared Tallent, venäläiset Denis Nizhegorodov ja Sergei Kirdjapkin, japanilainen Yuki Yamazaki ja ranskalainen Yohan Diniz. Italian Alex Schwazer oli tässä vaiheessa muutaman sekunnin jäljessä.

Jarkko Kinnunen aloitti täsmälleen suunnitelman mukaisesti. 10 kilometrin väliaika Kinnusella oli 45.24. Hän oli tuossa vaiheessa sijalla 22, eroa kärkeen oli 50 sekuntia.

- Jarkko kävelee juuri käsikirjoituksen mukaan. Olosuhteet ovat ihanteelliset, tästä tulee todella kovatasoinen kisa, reitin varrella kilpailua seurannut Kinnusen valmentaja Kari Ahonen sanoi.

20 kilometrin kohdalla Schwazer oli ottanut kärjen kiinni. Muuten kärkiryhmä oli ennallaan. Kinnunen oli noussut sijalle 20, eroa kärkeen oli 1.56.

- Aikataulun mukaan menee edelleen. Jarkko on kuin lenkillä, Ahonen kertoi radan varresta.

20 kilometrin jälkeen kisan suosikkeihin kuuluvalla Schwazerilla alkoi olla vaikeuksia ja hän putosi kärkiryhmästä. Hetkeä myöhemmin hän keskeytti. 25 kilometrin kohdalla Yamazaki liputettiin radalta kolmen varoituksen vuoksi.

Puolimatkassa kärkiryhmässä olivat Ranskan Diniz, Australian Adams ja Tallent sekä Venäjän Kirdjapkin ja Nizhegorodov. Kinnunen oli sijalla 17. Eroa kärkeen oli 2.51.

Puolimatkan jälkeen Tallent nykäisi. Adams ja Nizhegorodov seurasivat, mutta muut jäivät. Kinnunen oli 30 km:n kohdalla edelleen 17:s.

- Tosi hyvin menee. Aika monella kärjessä olevalla alkaa olla vaikeuksia, Ahonen kommentoi.

30 kilometrin jälkeen Nizhegorodov joutui käymään toiletin puolella. Australialaiset jatkoivat kaksoisjohdossa.

35 kilometrin jälkeen australialaisten vauhti alkoi hyytyä. Ensin Adamsin vauhti hidastui ja Venäjän Sergei Kirdjapkin saavutti hänet. Sitten myös Tallent alkoi väsyä ja Kirdjapkin siirtyi kärkeen. Nizhegorodov puolestaan jätti leikin kesken.

Rauhallisesti aloittanut Norjan Trond Nymark nousi kovaa vauhtia kohti kärkeä ja nousi neljänkympin jälkeen jo toiseksi.

Myös Kinnusella alkoi olla ongelmia nesteen imeytymisessä, mutta vauhti pysyi hyvänä ja sijoitukset nousivat.

Kirdjapkin käveli maaliin ylivoimaisena voittajana. Nymark otti Norjalle hineosti hopeamitalin ja Espanjan konkari Jesus Angel Garcia oli kolmas.

Lähteet: YLE

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat