Piquet jr. vaihtaa formulat NASCAR-ratoihin

Renault'n F1-tallista potkut saanut ja Singaporen kolariskandaalin sen jälkeen paljastanut Nelson Piquet jr. ajaa alkavalla kaudella Pohjois-Amerikan NASCAR-radoilla. Piquet jr. ei ole ajanut kilpaa sitten elokuisten potkujensa.

urheilu

Elokuussa Renault-tallista potkut saanut Piquet jr. testasi lokakuussa Red Horse Racing Teamin autoa, ja hänen uskotaan jatkavan testejä tässä kuussa. Piquet jr. ei vielä tarkentanut mitä NASCAR-sarjaa hän aikoo ajaa, vaihtoehtoina ovat Truck, Nationwide ja Sprint Cup.

- Olen puntaroinut vaihtoehtojani tarkkaan viimeisten kuukausien aikana. Minun täytyi valita tieni, ja se oli vaikea päätös tehdä, Piquet kertoi Autosport-lehdelle.

- Formula ykkösissä menestyminen oli aina tavoitteenani, mutta olen oppinut että onnellisuus on yhtä tärkeää kuin kunnianhimo. Kun ensimmäiset 18 kuukautta F1:ssä eivät sujuneet suunnitellusti, päätin keskittyä johonkin muuhun, ja valitsin Amerikan, Piquet jr. perusteli.

- Olen varma, että kisaan myös Euroopassa. Minulla on monia tavoitteita, ja yksi niistä on aina ollut Le Mansin 24 tunnin kisan voitto.

Piquet jr. ajoi Renault-tallissa kaikkiaan 28 F1-osakilpailua. Hänen parhaaksi saavutuksekseen jäi toinen sija Saksan GP:ssä 2008.

Lähteet: YLE - AP

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat