Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Urheilustudio
  • Cortina d'Ampezzo, naisten syöksylasku
  • Chaux-Neuve, yhdistetyn mäkiosuus
  • Yhdistetyn MC: Chaux-Neuve, mäkiosuus

Sandellin munuainen jouduttiin poistamaan - edessä pitkä sairausloma

Suomen alppimaajoukkueen lääkäri Eero Hyvärinen kertoi YLE Urheilulle, että harjoitusturmassa loukkaantuneen Marcus Sandellin vasen munuainen on jouduttu poistamaan. Toipumisajaksi Hyvärinen arvioi vähintään kaksi kuukautta.

urheilu

- Marcus lensi radalta ulos, ja osui uloslentämisen jälkeen kalliokielekkeeseen. Hän löi itsensä siihen pari kertaa, ja siinä tämä vammautuminen tapahtui. Hänet vietiin helikopterilla Innsbruckiin sairaalaan, jossa välittömästi todettiin, että hänen vasen munuaisensa oli vaurioutunut, Hyvärinen kertoo onnettomuudesta.

- Hänet vietiin heti leikkaussaliin, jossa vasen munuainen jouduttiin poistamaan. Tässä oli aikamoinen verenvuotokin ollut kysymyksessä, mutta tilanne saatiin leikkauksessa hallittua. Tällä hetkellä tilanne on rauhallinen, ja mitään vuotoja ei enää ole. Perna oli myös vaurioitunut, mutta se on konservatiivisesti hoidettavissa, siihen ei leikkausta tarvita, Hyvärinen tarkentaa Sandellin vammojen laatua.

- Sanoisin, että vähintään kaksi kuukautta, mutta siinä on vielä joitakin pienempiä vammoja luupuolelta, jotka saattavat vaikuttaa toipumiseen. Muita leikkausta vaativia vammoja ei ole, arvioi Hyvärinen toipumiseen kuluvaa aikaa.

Hyvärinen kertoo, että Sandellia pidetään innsbruckilaisessa sairaalassa vielä noin viisi päivää, jonka jälkeen hänet voidaan kuljettaa Suomeen. Sandellin mahdollista osallistumista Vancouverin olympialaisiin on Hyvärisen mukaan vielä liian aikaista miettiä:

- Se nähdään, kun on saatu kartoitettua muut liitännäisvammat. Joka tapauksessa tulee pitkä tauko harjoittelussa, ja miten tämä kuntoutuminen sitten siitä etenee, sen näyttää loppusyksy.

Lähteet: YLE

Suosittelemme

Tuoreimmat