Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Kuin savuna ilmaan

SSV antaa ennakkosuosikin paineet muille

Kotimainen salibandykausi pääsee vauhtiin lauantaina. Liigassa on tutut ennakkosuosikit, mutta yksi suurimmista suosikeista haluaa kuitenkin aloittaa kautensa altavastaajan asemasta.

urheilu

SSV on voittanut salibandyliigassa kolme perättäistä mestaruutta, mutta tällä kertaa seura haluaa lähteä altavastaajan asemasta kauteen. Joukkueen manageri Kurt Westerlund sysää mielellään ennakkosuosikin viitan muille joukkueille.

- SSV lähtee aina hyvällä fiiliksellä kauteen, mutta sehän on jo kirkossa kuulutettu, että liigassa on kaksi ennakkosuosikkia, kun he ovat itsensä voittajiksi julistaneet - eli Tapanilan Erä ja Seinäjoki. He lähtevät mielestäni ehdottomasti suurimpina suosikkeina ja koska Classic ei ole koskaan mitään voittanut, niin Pasi Peltolakin odottaa kruunua Tampereelle jossain vaiheessa. Siinä on ne kolme kovinta suosikkia, me muut tullaan perässä, Westerlund pohtii.

Managerin puheista huolimatta SSV on tosiasiassa yhä liigan kovin joukkue. Huippupuolustaja Juha Kivilehto jätti seuran kesällä, mutta siirtomarkkinoilta joukkue nappasi mm. lupaavan turkulaispuolustajan Mikael Laxin ja Sveitsistä palaavan puolustajan Saku Lehden.

- Siitä se lähtee, että puolustus on kova. Sillä sitä pärjää, kun kovat pelit on edessä. Harjoitellaan sitä maalintekoa runkosarjassa, jotta sekin toimii kovien pelien alkaessa, päävalmentaja Mika Ahonen arvioi.

Kolminkertaisen mestarin tähtäimessä on myös lokakuussa pelattava Eurocupin lopputurnaus, jota varten SSV on erityisesti kesällä harjoitellut. Kansainväliset ottelut värittävät mukavasti pitkää liigakautta.

- Ihan varmasti. Ainakin omalla kohdallani, kun pääsee ensimmäistä kertaa europeleihin. Aika pitkälti kesä ja alkukausi mennään sen eurocupin ehdolla ja sen jälkeen panostetaan täysillä SM-sarjaan. Luulen, että vähän aikaa tässä mennään vielä Eurocupin ehdoilla, SSV:n tuore vahvistus Lax kertoo.

SSV:n kuntokäyrän pitäisi ainakin kauden alla olla komeassa nousussa, sillä joukkueen harjoitusmetodit muuttuivat kesällä fysiikkavalmentajan liityttyä ryhmään. Kun toimittaja oli SSV:n harjoituksissa paikalla, oli meno vauhdikasta.

- Kun tuli fysiikkavalmentaja Keijo Matilainen mukaan, niin harjoitusmetodit hieman muuttuivat. Mentiin vasta elokuussa saliin, fysiikkaa on koko kesä tehty ja aika paljon on ollut sellaisia ohjelmia, joita pelaajat voivat tehdä omalla ajallaan, päävalmentaja Ahonen kertoo.

Lähteet: YLE

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat